PARNI VALJAK: Ni s mjeračem emocijama, kada bi postojao, ne bi se uspjela izmjeriti uzajama ljubav publike i benda

Ne postoje riječima kojima se može opisati spektakularna večer koju je sinoć Parni valjak priredio svima koji su došli na njihov koncert a u splitskoj Spaladium Areni ili kako je jedna dnevna novina napisala nakon koncerta – Ni s mjeračem emocijama, kada bi postojao, to se ne bi uspjelo opisati. –

I s razlogom se možemo pitati što više pokreće ovaj bend, od kud im toliko snage i želje da uvijek budu još bolji i još kvalitetniji, i kome trebaju više išta dokazivati. Odgovor je jednostavan, a to je da Parni valjak tenuto živi svoje najbolje dane, uživaju u, usudit ćemo se reći, najboljem i najbezbrižnijem trenutku svoje karijere.

Uz ovakvu publiku više nisu dužni nikome ništa dokazivati, nisu dužni ni raditi spektakle kakve rade, ali oni to ipak rade i ne zato što su megalomani iz bilo kojeg razloga. već zato što nakon čak 44 godine svoje karijere imaju potrebu, svakim novim koncertom, svojoj publici reći – hvala za sve ove godine koje ste uz nas, hvala za sve nove generacije koje je odgojila naša glazba i ajmo sada svi zajedno uživati u ovoj koncertnoj turneji Runda 44 -.  

Odlična produkcija, zvuk i rasvjeta svjetskih razmjera, do zadnjeg tona savršena svirka, odlično uhodan bend, a opet spontanost na pozornici, presjek pjesama njihove pjesmarice, publiku u Splitu držala je u euforiji čak puna tri sata.

Iako, definitivno najemotivniji trenutak večeri bio je upravo onaj kada se bend prisjetio svog prijatelja, neprežaljenog Olivera Dragojevića, kojem je bend odao počast. Na velikom ekranu ukazao se Oliverov portret, a Arenom se prolomila njihova pjesma ‘Nemirno more’, koju su jednom prigodom zajedno izveli, a gdje se u jednom trenutku  sinoć uključio i sam bend.

Najčešća pitanja bendu, nakon takvog koncerta su, da li su umorni i iscrpljeni, da li idu na kakav zasluženi odmor….ali bend spremno i u jedan glas odgovara – Ma kakvi, 26.12., Arena Varaždin, stižemo !’

  Hamar media

Fotografija: Saša Huzjak