Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!

Hrvatska liga protiv raka u prigodi 56. rođendana i uoči Svjetskog dana bolesnika organizirala je koncert pod nazivom “ Koncert za dušu” koji je oduševio sve prisutne.
 
U suradnji s Institutom Liszt – Mađarskim kulturim centrom Zagreb, gdje je održan bogat i raznolik muzički program, a sve s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za pomoć oboljelima od raka, mnogobrojni uzvanici svojim dolaskom na koncert ujedno su pružili i potporu svim oboljelima.

Na samom početku ravnateljica  Instituta  Liszt – Mađarskog kulturnog centra, Anna Mladenovics pozdravila je sve prisutne i istaknula zadovoljstvo lijepom suradnjom u organizaciji koncerta Hrvatske lige protiv raka.
U ime Hrvatske lige protiv raka, riječima zahvale na dolasku i podršci ovom Liginu obljetničkom događaju,  uzvanicima se obratio predsjednik Lige prof.dr. Damir Eljuga te istaknuo važnost rada i svih akcija koje Hrvatska liga protiv raka  godinama aktivno organizira i time širi svijest o prevenciji zloćudnih bolesti.

“Koncert za dušu” okupio je divne i u svijetu poznate  umjetnike kao što je naša ugledna pijanistica Ida Gamulin koja je oduševila  izvedbom skladbe Dore Pejacevich u spomen na 100 obljetnicu njezine smrti; “Ruža i Karanfil” iz ciklusa “Život cvijeća”, a potom su
Ida Gamulin imlada talentirana violinistica Naomi Konforta  izvele skladbu  Camille-a Saint –Saens-a: “Introduction and Rondo Capriccioso”.

Naša poznata sopranistica   Arijana Giglijani Philipp, izvela je skladbe; Puccini “ O mio babbino caro”, Ivo Tijardović “ Mala Floramye – Daleko m’e biser mora” uz klavirsku pratnju našeg poznatog korepetitora Đorđa Manojlovića.
Zagrebački tamburaški kvartet,
jedinstven u svjetskim razmjerima izveo je skladbu Astora Piazzola “Fuga y misterio” u obradi Franje Pećarića.

Mladi i iznimno talentirani pijanist Jan Niković oduševio je virtuoznom izvedbom “Mađarske  rapsodije” Franza Liszta.

Naš legendarni pjevač i zabavljač Miro Ungar otpjevao je “Le feuilles mortes/ Uvelo lišće”- m.J.Cosma, t.J.Prevet te “Strangers in the night”-m.B.Kaempfert, t.C.Singleton / E.Snyder također uz sjajnu klavirsku pratnju Đorđa Manojlovića,u spomen na velikog Ivu Robića u prigodi 100-te obljetnice njegova rođenja.

Publika je uživala u sjajnim izvedbama, a svi su umjetnici na kraju koncerta nagrađeni dugim pljeskom s ovacijama.

Fotografija: Mirko Janković

Zrinka Jelić – Belinić