Spremni za ispite bistrog uma i punih baterija

Ne postoji čarobna formula koja rezultira položenim ispitima bez imalo truda, ali postoje namirnice koje pomažu da bolje upijemo informacije. Mozak upravlja većinom tjelesnih funkcija, pa je važno u svakodnevnu prehranu uvrstiti upravo hranu koja mu odgovara. Ako mu pružimo pravilnu ishranu, bolje ćemo pamtiti, brže reagirati i bolje se koncentrirati. 

Nikako ne preskačite doručak

Koliko god voljeli kavu, konzumacija samo kofeina pred ispit ili za vrijeme učenja nije najpametnija stvar na svijetu. Zobene pahuljice sa svježim voćem i bijela kava, panceta i  jaja ili pak tost sa šunkom i sirom, kuhano jaje i red crne čokolade, koja po nekima, poboljšavaju pamćenje samo su neki od izbora za doručak. Cjelovite žitarice odlična su hrana za mozak jer zadovoljavaju potrebu za uravnoteženim izvorom energije, dok jaja također pomažu da bolje pamtimo zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama i visokoj količini kolina u žumanjku. Odaberite idealan doručak i dan započnite na pravi način. Mozak treba energiju za izvršavanje svih zadataka koje mu damo. U vrijeme ispita radi prekovremeno pa mu treba kvalitetna prehrana. 

Studentski mix se s razlogom zove baš tako

Kombinacija sušenih grožđica, lješnjaka, oraha, badema i marelica nije slučajno dobila ovo ime. Koliko je praktična za konzumaciju za vrijeme učenja, toliko je i zdrava. Dokazano je kako šaka oraha dnevno može popraviti pamćenje. Uz to, dobar su odabir borovnice. Ovo ljubičasto voće je super hrana za mozak, čije redovito konzumiranje ne samo da potiče pamćenje, već obnavlja sjećanja. Na mozak, uz hranu, utječe i druženje, pa osobe koje imaju više prijatelja s kojima provode vrijeme, imaju i bolju memoriju.

Posegnite za dodacima prehrani – One-a-Day, B complex i Ginger + B6 vitamin


Važnost vitamina u očuvanju zdravlja dobro je poznata. Oni, međutim, nisu dovoljni jer sve enzimatske aktivnosti u organizmu uključuju i minerale. Vitamini su organski spojevi koji sadrže ugljik. A naše tijelo treba i anorganske elemente koji se dijele u dvije skupine: minerale, tj. elemente koje trebamo u količinama većim od 100 mg na dan (npr. kalcij) i elemente u tragovima čija je dnevna potreba manja od navedene. Zona Vital One-a-Day kapsule pružaju vitamine i najvažnije minerale u jednoj kapsuli.

Zona Vital B complex kapsule sadrže C, B6, B12, riboflavin, nikotinamid (niacin) te pantotensku kiselinu koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije. Sadrži vitamine  tiamin i biotin koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije te folnu kiselinu koja doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Također, sadrže i vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Dobro je sa sobom uvijek imati Zona Vital GINGER + B6 vitamin tablete za žvakanje. One sadrže đumbir, koji doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava i vitamin B6, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te regulaciji hormonske aktivnosti.

PR: Abeceda Komunikacije