Kingston dodaje USB Type-C seriji IronKey Keypad 200

FIPS 140-3 neovisan o OS-u, razine 3 (u procesu certifikacije) s XTS-AES 256-bitnom hardverskom enkripcijom

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica za flash memoriju tvrtke Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima, danas je predstavila Kingston IronKey Keypad 200C, hardverski šifrirani USB Type-C®1 pogon koji jamči sigurnost i praktičnost na dohvat ruke. Sada korisnici mogu postići besprijekornu zaštitu podataka i lakoću kompatibilnosti bez upotrebe adaptera uz uređaje opremljene USB-C-om.

KP200C pruža FIPS 140-3 razine 3 (u procesu certifikacije), certificiranu sigurnost vojne razine u alfanumeričkoj tipkovnici neovisnoj o OS-u za jednostavan pristup PIN-om. Uključuje XTS-AES 256-bitnu hardversku enkripciju s Brute Force zaštitom od napada lozinke i BadUSB zaštitom s digitalno potpisanim firmverom koji osigurava neusporedivu razinu zaštite vaših vrijednih podataka. Uz opciju Multi-PIN (Administrator/Korisnik), tipkovnica se može koristiti za postavljanje alfanumeričkog PIN-a koji se lako pamti za administratorske ili korisničke račune. Administrator može ponovo uspostaviti korisnički PIN kako bi omogućio pristup disku u slučaju da se zaboravi korisnički PIN.

“Potreba za zaštitom podataka raste kako su prodori u Cloud, hakirane softverske enkripcije ili izgubljeni USB pogoni sve češći. Osjetljivi podaci zahtijevaju najmoćniju zaštitu vojne razine dostupnu na hardverski šifriranim diskovima, gdje su fizički osigurani dok nisu povezani na internet te istovremeno štite podatke u prijenosu i mirovanju,” rekao je Oscar Escayola Kaloudis, EMEA menadžer u odjelu memorijskih proizvoda i voditelj prodaje za DACH, Bliski istok i Afriku, Grčku i Izrael “S dodatkom KP200C-a, našeg drugog USB Type-C pogona liniji IronKey koji se pridružuje Vault Privacy 50C-u, sada nudimo još veću fleksibilnost na različitim platformama i operativnim sustavima, potičući korisnike da pristupaju podacima s lakoćom bez obzira na uređaj ili sustav.”

Kingston IronKey Keypad 200C dostupan je u kapacitetima do 256 GB i podržan je 3-godišnjim jamstvom s besplatnom tehničkom podrškom.

Za više informacija posjetite kingston.com.

Kingston IronKey Keypad 200C
Broj dijelaKapacitet
IKKP200C/8GB8GB IronKey Keypad 200C
IKKP200C/16GB16GB IronKey Keypad 200C
IKKP200C/32GB32GB IronKey Keypad 200C
IKKP200C/64GB64GB IronKey Keypad 200C
IKKP200C/128GB128GB IronKey Keypad 200C
IKKP200C/256GB256GB IronKey Keypad 200C

Kingston IronKey Keypad 200C značajke i specifikacije:

 • Certificirana FIPS 140-3 razine 3 (u procesu certifikacije): KP200 sada zadovoljava nove sigurnosne specifikacije vojne razine FIPS 140-3 razine 3 koje je objavio NIST; završio je certifikacijsko laboratorijsko testiranje i nalazi se u ciklusu pregleda za konačno odobrenje od strane NIST-a. Ovo je poboljšana verzija specifikacija FIPS 140-2 razine 3 koja dodatno poboljšava sigurnosne mogućnosti pogona i otpornost na neovlašteno korištenje. Uključuje XTS-AES 256-bitnu enkripciju zajedno s Brute Force i BadUSB zaštitom od napada s digitalno potpisanim firmverom. Njegov strujni krug prekriven je slojem posebnog epoksida koji čini praktički nemogućim uklanjanje komponenti bez njihovog oštećenja; ovaj čvrsti epoksid zaustavlja napade na poluvodičke komponente.
 • Neovisan o OS-u i uređaju: s KP200 koji koristi punjivu bateriju, tipkovnica se može koristiti za otključavanje pogona bez korištenja softvera, a zatim ga priključiti u bilo koji sustav koji podržava USB Type-C uređaj za masovnu pohranu. To korisnicima daje najveću fleksibilnost na različitim vrstama platformi i operativnih sustava.
 • Opcija s više PIN-ova: Korisnici imaju opciju postavljanja korisničkog ili administratorskog/korisničkog načina rada. Administrator se može koristiti za ponovno uspostavljanje korisničkog PIN-a i omogućavanje pristupa pogonu u slučaju da se korisnički PIN zaboravi ili ako je pogon zaključan nakon što je dosegnut maksimalni broj od 10 pokušaja prijave korisnika.
 • Globalni i sesijski način rada samo za čitanje (zaštita od pisanja): i administrator i korisnik mogu postaviti način rada samo za čitanje temeljen na sesiji kako bi zaštitili disk od zlonamjernog softvera na nepouzdanim sustavima. Administrator također može postaviti Global Read-Only način rada koji postavlja pogon u način rada ‘samo za čitanje’ do resetiranja.
 • Sučelje: USB 3.2 Gen 1
 • Kapaciteti2: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
 • Priključak: Type-C
  • Brzina3:
   USB 3.2 Gen 1
   8GB – 32GB: 145MB/s čitanje, 115MB/s pisanje

64GB – 256GB: 280MB/s čitanje, 200MB/s pisanje

USB 2.0

       8GB: 30MB/s čitanje, 12MB/s pisanje

16GB – 256GB: 30MB/s čitanje, 20MB/s pisanje

 • Dimenzije (disk s futrolom): 80mm x 20mm x 11mm
 • Dimenzije (disk bez futrole): 74mm x 18mm x 8mm
 • Sigurnosna certifikacija: FIPS 140-3 Level 3 (neodlučena)
 • Vodootporan/Otporan na prašinu4: Certificirani IP57 rejting
 • Radna temperatura: 0°C to 50°C
 • Temperatura pohrane: -20°C to 60°C
 • Kompatibilnost: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Minimalni sistemski zahtjevi: USB 3.0 compliant and 2.0 compatible
 • Jamstvo/Podrška: Limited 3-year warranty, free technical support
 • Kompatibilan s : neovisan o OS-u: Microsoft Windows®, macOS®, Linux®, ChromeOS™, Android™5 ili bilo koji sustav koji podržava USB uređaj za masovnu pohranu.

Kingston® IronKey™ Keypad 200 uključuje tehnologiju DataLock® Secured koju je licencirao ClevX, LLC.  http://www.clevx.com/patents

1 USB Type-C® i USB-C® registrirani su zaštitni znakovi USB Implementers Foruma.

2 Dio navedenog kapaciteta na flash uređaju za pohranu koristi se za formatiranje i druge funkcije i stoga nije dostupan za pohranu podataka. Kao takav, stvarni raspoloživi kapacitet za pohranu podataka manji je od onoga što je navedeno na proizvodima. Za više informacija idite na Kingstonov vodič za Flash memoriju.

3 Brzina može varirati ovisno o hardveru, softveru i korištenju hosta.

4 Proizvod mora biti čist i suh prije upotrebe.

5 Kompatibilni sustavi.

SMARTPOINT