FILM “DOM” REDATELJA DARIA PLEIĆA JEDAN JE OD NAJEKSPLICITNIJIH DOMAĆIH FILMOVA

Uz sve aktualniju temu deložacija,  film „Dom“  redatelja Daria Pleića donosi uzbudljivu ljubavnu priču

Novi uradak domaće kinematografije začinjen je i značajnom količinom ljubavi i erotike. Film „Dom“ okupio je impresivnu filmsku ekipu te naznačio neki novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – deložacije uslijed nemogućnosti plaćanja kredita. 

„Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje – može li ljubav pobijediti deložaciju.“ – izjavio je producent i scenarist filma, Dario Pleić. Pored glavnih glumaca u filmu – Judite Franković i Mislava Čavajde uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao ‘Lozu’ i ‘Mamuticu’, a Dom mu je drugi dugometražni film nakon trilera ‘Nije sve u lovi’. Tema filma je aktualna – zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija. Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

Film prikazuje na Ženijalnom vikendu u Nezavisnoj mreži Kinoprikazivača, a od 14.3. kreće u redovnu kino distribuciju u Cinestar kina.

PR: Priredba