ZAVODLJIVI ROSE – IZBOR BY WOW & VINO.LIKE NA SAJMU GAST 2019

Članice Udruge WOW (Women on Wine) – Žene i vino, u suradnji s agencijom Vino.like, potrudile su se i ove godine izabrati najbolja rose vina od predstavljenih na ovogodišnjem sajmu GAST 2019. Sve splitske članice imale su zadatak obići štandove vinara….kušati vina i to baš vina rose…ocijeniti probano i izabrati svojih 5 favorita.

Ocjene žena iz udruge WOW, iskristalizirale su 5 favorita:

ROSE ROSALIA 2017 vinarije IURUS iz Slavonije,

ROSE JOKAN 2018 vinarije SUŠIĆ iz Imotskog,

ROSE ROSALIA 2018 vinarije IURUS iz Slavonije,

ROSE 2018. vinarije SVIJETLI DVORI iz Baranje,i

ROSE CRVENO JEZERO 2018 vinarije GRABOVAC iz Imotskog, koji je izabran za šampiona…tako dobar, lepršav, zavodljiv… stavio se na prvo mjesto ove godine.

U degustaciju rosea, ove godine su se  uključili i rose pjenušci pa je odlučeno da diplomu dobije i jedan od njih koji je osvojio najviše wow glasova, a to je DK PLEMENITA ROSE BRUT-PJENUŠAC vinarije DVANAJŠČAK-KOZOL.

Svoj izbor smo prezentirali na radionici na kojoj smo uz vođenu degustaciju ispričali što su to rosei, kako nastaju, u čemu je tajna njihove zavodljivosti i sve veće popularnosti. Kroz cijelu priču nas je vodila članica WOW i somelijerka Kristina Jukić. Pozvani su i vinari koji su se sa zadovoljstvom odazvali i s par prigodnih riječi upoznali nas sa svojim vinom i vinarijom.

Time je ova radionica bila i mali uvod u nadolazeći 7. Međunarodni festival ružičastih vina naziva PINK DAY koji čini glavni godišnji događaj u organizaciji udruge WOW, a najavljen je za 30. ožujka 2019. u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Naravno da smo sve prisutne upoznali i s radom udruge WOW jer svake godine raste interes i sve već zanimanje za naše djelovanje.

Posjetitelji su se, sukladno temi radionice i boji vina koje se izlaže – prigodno odjenuli u ružičasto, ili s ružičastim detaljem.

Zahvalnicu smo dodijelili i momcima iz VINO.LIKE Alen Gulan i Siniša Koceić koji su i ove godine pomogli u cijeloj organizaciji, nabavi vina, te pomogli točiti vina na samoj radionici. Večer je protekla u izuzetnom raspoloženju o čemu svjedoče i napravljene fotografije.

Tekst i fotografije: Adela Visković