WMF – 170 godina strasti za ukusom

Dugogodišnje iskustvo i strast za inovacijama

WMF slavi 170 godina! Od svog osnutka u Geislingenu, Baden-Württemberg, WMF je sinonim za metalnu izradu, izvanrednu kvalitetu, sofisticirani dizajn i desetljeća iskustva s profesionalnim alatima. WMF je započeo svoje djelovanje čistom obradom metala, a nakon toga  razvio  opsežan portfelj u tri poslovna područja: potrošačkih proizvoda, aparata za kavu za profesionalni sektor i hotelsku opremu. Pritom WMF održava svoje vrijednosti i tradiciju, ali uvijek drži prst na pulsu vremena i fokusira se na revolucionarne inovacije. Tijekom godina to je rezultiralo znatnim brojem prekretnica, patenata i ikona dizajna.

Godine 1853. vlasnik mlina Daniel Straub i braća Schweizer osnovali su tvornicu metalne robe Straub & Schweizer u Geislingenu. Godine 1880. tvrtka se spojila s tvornicom metalnih proizvoda Ritter & Co u Württembergische Metallwarenfabrik . Danas se WMF može osvrnuti na 170 godina promjena, uspjeha i ponosna što još uvijek nosi svoje korijene i naslijeđe u svom imenu: WMF – Württembergische Metallwarenfabrik .

WMF podiže kulturu kuhanja, pića i prehrane na zavidnojj razini. Svaki dan više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta koristi njihove proizvode. Koriste ih u kuhinji kod kuće, uživaju u svježe pripremljenim specijalitetima od kave ili u stilski serviranim jelima u restoranima i hotelima. Besprijekoran dizajn, savršena funkcionalnost i najbolja kvaliteta uvijek omogućavaju vrhunski  kulinarski doživljaj.

Tema dizajna određuje sva područja marke WMF. Dizajn nije puka formalnost, već se na njega gleda kao na cjelinu koja spaja estetiku, funkciju i korisnost. Na taj način dugogodišnja stručnost i strast prema metalu kao materijalu dovode do visokokvalitetne estetike koja je posebno izdržljiva.

Tradicionalno podrijetlo iz Njemačke, ikonski dizajn, metalna izrada kao i stručno znanje u proizvodnji aparata za kavu i opreme za profesionalni sektor čine četiri stupa za svaku kreativnu ideju i razvoj proizvoda.

Tri poslovna područja

Bilo da se radi o proizvodima za posuđe i kuhinju kod kuće, za aparate za kavu u vrhunskom gastronomskom sektoru ili namještaju za hotele – kao premium brand, WMF je zadovoljan samo najboljima u svoja tri poslovna segmenta.

Podružnica Groupe SEB

Kao podružnica francuske Groupe SEB, WMF je dio međunarodnog tima u kojem je zaposleno 33.000 zaposlenika u više od 150 zemalja. Počevši od 2016. Godine, oni brinu o 31 brendu iz potrošačkog i profesionalnog sektora. Zahvaljujući ogromnom iskustvu i strasti za inovacijama, WMF ne samo da dijeli sličnu povijest tvrtke, već i mnoge važne vrijednosti. U isto vrijeme WMF ostaje vjeran svojim korijenima kao premium brand sa sjedištem u Geislingenu i sa 170 godina iskustva.

Kvaliteta

Izvanredna kvaliteta jedan je od temelja tvrtke koja postavlja najviše standarde za svoje proizvode i svoju tvrtku. To se odnosi na odabir materijala, izradu i dizajn, sve do savjetodavnih vještina. Svaki proizvod treba karakterizirati visoka funkcionalna korist i trajnost. Međunarodno priznati pečat kvalitete i oznaka izvornosti “Made in Germany” odnose se na veliki dio stvaranja vrijednosti. WMF tvornice na lokacijama u Njemačkoj i u Europi koristi pažljivo odabrane dobavljače i partnere širom svijeta.

Proizvodna mjesta u Njemačkoj

WMF je od svog osnutka povezan s regijom Baden-Württemberg. S tri svoje proizvodne lokacije, tvrtka je jasno posvećena Njemačkoj kao lokaciji. Najsuvremenija tehnologija i dokazano umijeće spajaju se u Hayingenu , Riedlingenu i Geislingenu. Uz pomoć specijaliziranih djelatnika moguće je postići kvalitetu po kojoj je WMF prepoznat u cijelom svijetu.

Oko 800 patenata

Od samog početka WMF karakterizira poseban osjećaj za spajanje tradicije i inovacije, te je tako tijekom desetljeća razvio jedinstvene materijale i tehnologije. Do danas, WMF ima oko 800 patenata u vlasništvu tvrtke i više puta je bio pionir u potrošačkim proizvodima i profesionalnim aparatima za kavu.

Dizajn kao bit brenda

Izvanredan dizajn od početka njegovog djelovanja  sastavni je dio povijesti tvrtke. Već 1889. godine svi dizajnerski odjeli – od studija modela do ilustratora kataloga – okupljeni su u posebno izgrađenoj “zgradi za umjetnike”. Cilj je tada bio poboljšati radne mogućnosti umjetnika. Položen je kamen temeljac za interni dizajn i razvoj proizvoda.

Danas se tvrdnja o dizajnu očituje u WMF Premium Design Principles. Četiri smjernice su u srcu DNK dizajna i važan su stup identiteta marke.
Oko 600 renomiranih domaćih i međunarodnih nagrada za dizajn dokaz su visokih standarda i velike važnosti dizajna na WMF-u.


IN MEDIAS RES KOMUNIKACIJE