Brend Mixa predstavio novitete za njegu suhe i osjetljive kože

U divnom ambijentu hotela Amadria u središtu Zagreba održan je panel brenda Mixa – “Koža bira #LabProvenLifeProven”.

Panel je moderirala glumica i voditeljica Doris Pinčić Guberović, a sudjelovali su Paola Đurinec, dr. med. specijalistica dermatovenerologije, Stela Pleše Bonifačić predstavnica brenda Mixa, glumica, autorica i voditeljica podcasta Lana Gojak Bajt i poznati influenser TataPriča – Ivan Poslon.  Sudionici su se u vrlo zanimljivom razgovoru između ostalog dotaknuli teme njege kože ovisno o godišnjim dobima, osjetljive kože, i kože novorođenčadi, ali i dermatoloških problema koji se javljaju iza poroda i u različitim fazama života.

Prisutni su od dr. Đurinec dobili vrijedne savjete o odabiru proizvoda za njegu lica i tijela, a razgovaralo se i o pravilnoj njezi kože kroz različita godišnja doba, o njezi kože najmlađih i o tome koje korisne sastojke tražiti na deklaracijama kada birate proizvode za njegu kože. “Osobe s dehidriranom kožom trebaju birati proizvode s hijaluronskom kiselinom, a one sa suhom kožom proizvode s lipidima i ceramidima. Za njegu masne kože, ključni je sastojak salicilna kiselina, dakle –  ne postoji univerzalni preparat koji bi svima odgovarao podjednako. Jednako tako, prilikom odabira proizvoda za njegu osjetljive kože iznimno važno obratiti pažnju na to je li riječ o dermatološkim proizvodima testiranima na osjetljivoj koži s klinički dokazanom efikasnošću” istaknula je dr. Đurinec.

Panelisti Lana Gojak Bajt i Ivan Poslon, podijelili su iskustva u njezi kože svoje djece. “Kad je u pitanju koža moje kćeri i s obzirom na to da je ona još malena, vodim se onim ‘’manje je više’’ i biram pouzdane i provjerene proizvode za njegu”, ispričala je Lana. Ivan je istaknuo kako je trenutno najveći izazov s kojim se susreće suha koža lica njegove kćeri uslijed hladnoće i vjetra u ovo doba godine.

Suradnja s dermatolozima predstavlja jednu od okosnica brenda Mixa. “Razvoju Mixa proizvoda pristupamo vrlo ozbiljno, te surađujemo s medicinskim stručnjacima – dermatolozima, pedijatrima i oftalmolozima. Naši proizvodi su formulirani pod medicinskom kontrolom i testirani na osjetljivoj koži, istakla je Stela Pleše Bonifačić, predstavnica Mixa brenda.

Ove zime Mixa predstavlja tri višenamjenske kreme čiji su benefiti klinički dokazani. Osmišljene su da njeguju i štite različite potrebe osjetljive kože.

Mixa Urea Cica Repair obnavljajuća krema za lice, tijelo i ruke za grubu i ​​suhu kožu koja zaglađuje hrapavost i smanjuje perutanje kože. Krema je bogate, umirujuće teksture i ostavlja lagani osjećaj na koži.

Mixa Ceramide Protect višenamjenska krema za jačanje zaštitne barijere kože namijenjena je njezi i zaštiti vrlo suhe kože cijele obitelji. Nakon prvog korištenja zadržava vlagu i jača barijeru kože. Štiti kožu od intenzivne suhoće. Bez mirisa je, nježne teksture, nemasna i brzo se upija.

Mixa Panthenol Comfort krema za obnavljanje zaštitne barijere kože, ublažava osjećaj svrbeža, suhoću, hrapavost i crvenilo. 

Priča ovog francuskog brenda počinje još davne 1924. godine, kada francuski ljekarnik Dr. Roger, otvara ljekarnu u predgrađu Pariza, Boulognei. Gotovo stoljeće kasnije, brend Mixa jednako je poznat i inovativan u proizvodnji losiona i krema za njegu izrazito suhe kože, a njihova misija – pomoći ljudima da se bolje osjećaju u svojoj koži – nastavlja se.  

Brend se danas fokusira na inovaciju, sigurnost i učinkovitost svojih proizvoda, čime stvara povjerenje kod korisnika. Razvijeno je više linija proizvoda usmjerenih na različite potrebe kože, uključujući proizvode za bebe, djecu i odrasle. 

PRiredba