Donatorska večer Zaklade Vatreno srce

  Reprezentativci prikupili više od pola milijuna kuna za Dječju bolnicu Kantrida i akciju Korak u život

ZagHrvatski nogometni reprezentativci na sinoć održanoj donatorskoj večeri Zaklade Vatreno srce primili su 84 tisuće poziva i uz pomoć građana prikupili više od pola milijuna kuna za djecu Hrvatske. Hrvatski nogometni savez prikupljenom iznosu dodat će još sto tisuća kuna, a građani humanitarni broj telefona 060 9002 mogu zvati sve do 1. prosinca.

Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje. Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

„Hrvatska reprezentacija je nacionalno blago. To je brend koji je, ne samo u nacionalnom, nego i u međunarodnom okviru, jedan od rijetkih pozitivnih brendova koji se mogu vidjeti iz naše zemlje i općenito iz ovog dijela Europe. Važno je da ono predstavlja integrativno djelovanje, jer malo stvari djeluje tako okupljajuće i pozitivno kao nogometna reprezentacija Republike Hrvatske“, naglasio je predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Josip Paladino.

Na donatorskoj večeri uz cijelu reprezentaciju okupio se i stručni stožer, predstavnici HNS-a, predvođeni predsjednikom Davorom Šukerom te brojna poznata lica iz svijeta sporta i estrade, među kojima Maja Šuput, Luka Nižetić, Indira Levak, Tonči Huljić, Ivan Dečak, Andrea Andrassy, Joško Lokas, Valent i Martin Sinković, Zlatko Horvat i mnogi drugi.

„Ponosni smo na ovu akciju, naša zaklada Vatreno srce je napravila jako puno i stoga vas molim, zovite i dalje. Pomozimo, budimo svi zajedno, ujedinimo se u ovakvim stvarima. Hrvatska je puno puta pokazala da smo svi jedno kad je najpotrebnije, i zato vas molim da i ovaj put pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, istaknuo je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i član Upravnog odbora Zaklade „Vatreno srce“.

„Lijepo je što smo se opet skupili ovdje, voljeli bismo da je ovakvih prilika više, da još više pomognemo djeci i svima kojima je to potrebno. Jako je pohvalno da se puno ljudi iz javnog života odazvalo na naš poziv, svima im zahvaljujem, a posebno onima koji zovu humanitarni broj. Pozivamo sve da zovu i dalje, telefon je otvoren do 1. prosinca, a mi i ostatak godine stojimo na raspolaganju za pomoć u ovakvim i sličnim akcijama. Reprezentacija je uvijek tu“, rekao je član reprezentacije Tin Jedvaj.

Za zabavni program tijekom donatorske akcije pobrinula su se poznati pjevači i pjevačice te mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić izvodili su svoje najveće hitove te omiljene pjesme naših Vatrenih.

„Za apsolutno svaku akciju ovog tipa, kada se pomaže djeci ili bilo kome drugom, ja sve otkazujem i dolazim na mjesto događaja. Što god treba, tu sam. Svaka čast dečkima iz reprezentacije, odazvala sam se punog srca i s osmjehom na licu jer nema ljepše stvari nego pomoći ljudima u nevolji. Dogodine se skuplja novac za dječju bolnicu u Splitu – samo me pozovite, ja dolazim“, zaključila je Jelena Rozga.

Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce – HR6323600001102058431, a više informacija pronaći na web stranici: www.vatrenosrce.hr.

404