Neusklađenost želje za seksom: što kada niste u jednakom raspoloženju?

Nekim osobama ne treba poticaj za veći libido, uvijek su raspoloženi za seks. Drugima je pak, potrebno više nagovaranja ili zagrijavanja prije nego što požele seks. Ponekad ove osobe završe zajedno, a njihove razlike u želji za seksom mogu biti izvor zbunjenosti i frustracije. Budući da su ove razlike učestale u mnogim ljubavnim vezama, LELO objašnjava sve o ovom fenomenu i pruža savjete kako prevladati ovaj problem.

Razni su razlozi neusklađenosti želje za seksom u vezama. Jedan od najčešćih je stres. Kad su osobe pod stresom, vjerojatno neće željeti seks. Osim toga, određeni lijekovi, medicinska stanja i načini života (kao što su hormonska neravnoteža, kronične bolesti ili zlouporaba supstanci) mogu utjecati na želje pojedinaca. Osim toga, emocionalni i psihološki čimbenici kao što su prošle traume, neriješeni sukobi i drugi problemi vezani uz mentalno zdravlje, mogu utjecati na libido i izvedbu.

Komunicirajte svoje brige

Neusklađenost želje za seksom u vezama često je rezultat loše komunikacije. Srećom, ovo je nešto na čemu vi i vaš partner možete raditi. Najvažnije je da budete otvoreni i iskreni jedno prema drugom. Kako bi prevladali razlike u želji za seksom, parovi bi trebali otvoreno i iskreno međusobno komunicirati o problemima. Može biti neugodno razgovarati o tome, ali ključno je riješiti problem i pronaći rješenje koje odgovara oboma.

Zapamtite, razgovor o vašoj želji za seksom ne bi trebao biti učinjen na brzinu ili odmah nakon seksa. Zbog toga se vaš partner može osjećati kao da se ne trudi dovoljno, što ga može obeshrabriti i učiniti da se ponaša defenzivno. Izvrsno vrijeme za izražavanje želja je izvan spavaće sobe, u trenucima koji nisu intimni. Na primjer, kada gledate film ili se šetate po susjedstvu.

Vrijeme za sebe: stavite se na prvo mjesto i istražite svoje potrebe

Briga o sebi jedna je od najvažnijih stvari koje možemo učiniti za sebe. Ključ je riješiti se stresa i živjeti sretan i ispunjen život. Odvojite vrijeme za opuštanje, odmor i s vremena na vrijeme obratite pozornost na svoje potrebe. Uživajte u čaši dobrog vina, čitajte dobru knjigu, vježbajte jogu, idite na masažu ili prošećite prirodom.

Masturbacija bi trebala biti uključena u popis brige o sebi. Kako se kaže – kad si u nedoumici, masturbiraj. Uzmite si vremena da shvatite što vas uzbuđuje i u čemu uživate. Budite otvoreni i znatiželjni isprobavajući nove stvari, poput seks igračaka ili različitih poza. Istražite svoje tijelo uz LELO DOT™ – vanjski klitoralni vibrator za višestruke orgazme. Usredotočite se na sve točke zadovoljstva kojih se sjetite, poput vrata, bradavica i klitorisa, i uživajte u avanturi.

Razlike u želji za seksom mogu biti izvor frustracija i zbunjenosti u vezama, ali su problem koji se može riješiti otvorenom i iskrenom komunikacijom. Podijelite svoja razmišljanja sa svojim partnerom i zajedno pronađite rješenja kako biste nastavili zabavu – bilo u spavaćoj sobi ili negdje drugdje.

LELO