Inicijativa zaposlenice JYSKa potaknula na promjenu: školarci u Puli dobili zelenu površinu

U drugoj fazi projekta danske kompanije „JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD“ u Puli osigurali zelene prostore oko škole

Učenici Osnovne škole Kaštanjer u Puli od ove će subote imati „zelenije“ mjesto za druženje u prostorima oko škole gdje će moći uživati za vrijeme odmora i produžene nastave.

Kao dio projekta „JYSK za moj zeleni grad“ uljepšavanje vanjskog okoliša škole pokrenula je inicijativa zaposlenice JYSKa čime je danska kompanija odlučila donirati sadnice kao i namještaj iz svog asortimana, a zajedničkim snagama svojih zaposlenika uz pomoć volontera koji su se pridružili ovoj akciji, urediti dvorište škole sadnjom mediteranskog bilja.

„Ideja projekta „JYSK za moj zeleni grad“ bila je da donacijom u vrijednosti 10.000 kuna zazelenimo i uredimo vrt školaraca. S obzirom na to da sam i sama majka školarca, uvidjela sam potrebu za uređenjem vanjskog okoliša u kojem nam djeca borave za vrijeme odmora i  vrijeme produžene nastave. Problem je taj što djeca Osnovne škole Kaštanjer imaju prazan vrt bez cvijeća, stolova, stolica, klupa, a ne postoji ni mjesto gdje mogu ostaviti svoje torbe i jakne. Inicijativa je bila da pridonesemo uljepšavanju vanjskog prostora škole gdje djeca mogu uživati u prirodi i zelenilu. Ovom donacijom im je to svakako i omogućeno jer osim vrtnog namještaja, vanjski okoliš ukrasili smo i uređenjem vrta mediteranskim biljem. Samim time što će djeca sada provesti više vremena vani, u okruženju biljaka, budimo u djeci ljubav  i odgovornost prema prirodi, zaštiti okoliša i uljepšavanju svega što nas okružuje. Veliko hvala mami Jeleni Ćućuz i predstavnici roditelja iz sinovog razreda mami Maji Erak koje su se pridružile inicijativi i time pokazale kako im ništa nije teško učiniti za boljitak naše djece.“, izjavila je Elizabet Bodiš, Store managerica JYSKove trgovine u Puli.

JYSKova donacija pokrila je troškove uređenja vanjskog prostora škole mediteranskim biljkama, klupama, vrtnim jastučićima i jastucima za sjedenje, na kojima će djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme tijekom boravka u školi – u okruženju u kakvom zaslužuju.

„Osnovna škola Kaštanjer ima odličnu suradnju s Vijećem roditelja i vijeće je iskazalo želju da se nekako poboljšaju uvjeti u smislu rješavanja potreba učenika. Tako da su oni išli u potragu za donacijom i ostvarili suradnju s kompanijom JYSK koji su prethodno za jedan razred donirali rolo zavjese za zamračivanje, a sada ovom donacijom žele pomoći tako da su osigurali klupe i stolove za školu na otvorenom. S obzirom na situaciju s pandemijom i boravkom u prirodi, puno će se smislenije moći pedagoški raditi s djecom upravo uz pomoć donacije jer će se moći organizirati nastava na otvorenom gdje će onda učenici na svježem zraku moći boraviti više na zraku, a isto tako pomoću sadnica cvijeća stvaramo ozračje zajedništva i uređenja okoliša. Sadnice su mediteranske i uče o tim biljkama, tako da će i odgojno i obrazovno donacija pomoći u radu s djecom“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Kaštanjer Nada Crnković.

Ovo je druga faza projekta „JYSK za moj zeleni grad“ koja je i ovoga puta okupila velik broj građana i volontera koji žele doprinijeti svojoj zajednici i pružiti ‘zeleniji’ život svojim sugrađanima i djeci. Projekt je predstavljen u Makarskoj, gdje su se volonteri, zajedno sa zaposlenicima JYSKa pridružili akciji pošumljavanja u centru grada sadnjom dvaju drvoreda platana i kostela na dvije lokacije.

Svijest o važnosti utjecaja svojih poslovnih procesa na klimatske promjene i društvo u cjelini potaknula je kompaniju JYSK da uz postojeće globalne projekte pokrene još jedan hvalevrijedan “zeleni” projekt, kojem je u fokusu lokalna zajednica. Cilj projekta je dodatno pošumljavanje, čišćenje i obogaćivanje te stvaranje novih zelenih gradskih površina koje će osim estetske, imati i važnu ulogu u smanjenju klimatskih promjena. Kako JYSK pozdravlja ovakve inicijative svojih djelatnika sve sudionike dodatno nagrađuje i slobodnim danom.

Abeceda komunikacije