BEBIVITIN projekt „Umjetnost života“ prikupio preko tisuću poruka roditelja i donirao skulpturu Muzeju Grada Šibenika

Projekt je BEBIVITA pokrenula krajem srpnja i prikupila preko tisuću poruka roditelja svojoj djeci u budućnosti što je kiparu Denisu Kraškoviću poslužilo kao inspiracija za djelo koje je u sklopu donacije BEBIVITE Muzeju grada Šibenika u ponedjeljak svečano predstavljeno javnosti

„Umjetnost života“ inspirativan je naziv BEBIVITINOG projekta koji je dobio naziv po jednoj od najdragocjenijih umjetnosti – roditeljstvu. Užurbani ritam nam često ne dopušta da želje, poruke i mudrosti prenesemo našim najmilijima, upravo se zato BEBIVITA, odlučila upustiti u pothvat da te poruke budu ovjekovječene u umjetničko djelo i knjigu.

BEBIVITA kao proizvođač i marka kvalitetne dječje hrane svakoga dana sudjeluje s brojnim majkama u najvećoj radosti izgradnje sretnog i zdravog djeteta. Upravo zato posebno nam je zadovoljstvo da smo kroz suradnju sa svim roditeljima koji su sudjelovali u našem projektu “Umjetnost života”, kiparom Denisom Kraškovićem te Muzejem grada Šibenika stvorili trajnu umjetničku vrijednost koja je posveta upravo toj ljepoti majčinstva i roditeljstva“, rekla je voditeljica marketinga BEBIVITE gospođa Jasminka Kovačić.

BEBIVITA je omogućila roditeljima da stvore stalnu uspomenu za svoju djecukoja je svoje mjesto pronašla upravo u Šibeniku – gradu djece koji ove godine obilježava 60 godina Međunarodnog dječjeg festivala.

Skulptura i knjiga s porukama roditelja donacijom BEBIVITE prelaze u trajno vlasništvo Muzeja grada Šibenika koji će spomenuti rad čuvati kao pokrentno kulturno dobro ispred dvorane za povremene izložbe, gdje će svi biti u mogućnosti vidjeti i dotaknuti rad.

Kao ravnatelju Muzeja grada Šibenika veliko mi je zadovoljstvo bilo surađivati s BEBIVITOM na ovom izuzetno plemenitom projektu. Grad Šibenik, posebice njegov stari dio doživljavam kao grad muzej, a naš Muzej kao muzej za sve. Tako da nam je cilj, uz sva povijesna zbivanja i značajne osobe, ovdje prikazati i našu noviju umjetnost. Zato je projekt BEBIVITE kojim je nama i Šibeniku donirana ova predivna skulptura s predivnom porukom doista hvalevrijedan“, istaknuo je prilikom primopredaje sculpture ravnatelj Muzeja grada Šibenika mr. sci. Željko Krnčević.  

Sam umjetnik Denis Krašković je povodom svečane primopredaje „Morske medvjedice s mladunčetom“ izjavio kako mu je cilj bio obradovati publiku te pružiti joj optimizam, veselje i nadahnuće.

”Tema je bilo majčinstvo, odnosno majka i dijete pa mi se idealan učinio prikaz sredozemne medvjedice i njezinog mladunčeta u veličini 2×2 metra. Ideja je bila prikazati mladunče kako silazi u novi život uz podršku majke koja je uz njega te ga pazi. Skulptura će biti i interaktivna pa će se djeca moći s njom zbližiti, odnosno moći će se i penjati po njoj. Također, ima i komponentu očuvanja prirode jer je upravo ova životinja ugrožena vrsta u Jadranu i Mediteranu, a ujedno je to i edukativno za djecu i odrasle.”, opisao je skulpturu akademski kipar Denis Krašković.

BEBIVITA je kroz ovaj projekt progovorila i o važnosti donacija kao neizostavnom dijelu muzejskog akvizicijskog sustava te je pokazala izuzetan senzibilitet za kulturu i moderno umjetničko djelo čime projekt „Umjetnost života“ dobiva na još većem značaju.

Abeceda komunikacije

Fotografije: Zlatko Ibrahimović