U ZAGREBU OTVOREN PRVI PRODAJNO-SERVISNI CENTAR JAGUAR LAND ROVERA

Uz malo koju branšu se vežu toliki superlativi, koliko uz automobilsku industriju. Pojmovi poput najluksuzniji, najekskluzivniji, najnapredniji, najinovativniji, najkvalitetniji, najprestižniji uglavnom se vežu za sve nov(ij)e modele automobila, koji su odavno prestali imati ulogu samo prijevoznog sredstva i postali svojevrsni prestižni simboli u društvu. Automobilski magovi međusobno se natječu, pretječu za nijanse i performanse u nemilosrdnoj tržišnoj utakmici u kojoj, ipak, postoje i vječni favoriti.

Jedni od njih su svakako brandovi poput Jaguara i Land Rovera, koje nije potrebno puno predstavljati. Sam spomen njihovog imena asocira na superlative s početka priče, dok je zaljubljenicima u ove limene ljubimce, na našim prostorima, asocijacija na njih tvrtka Auto Benussi d.o.o. , koja je 2016. godine postala jedini ovlašteni prodajno servisni partner brendova Jaguar i Land Rover za Hrvatsku. Konstantnim praćenjem suvremenih trendova, ulaganjem u opremu i obuku kadrova te kvalitetnim i predanim radom, ova tvrtka povećava tržišni udio iz godine u godinu, stoga ne čudi kako su upravo otvorili i prvi prodajno-servisni centar Jaguar Land Rovera i to najveći u regiji. Na parceli od 18.500 m2, od čega se na čak 6.700 m2 prostire sama zgrada, uz 220 parkirnih mjesta, smjestio se najekskluzivniji vozni park u Hrvatskoj. I to ne samo po pitanju premium brendova Jaguar i Land Rover, već i rent a car-a. Objekt je smješten u zapadnom dijelu Zagreba, u Ulici Velimira Škorpika 32, i predstavlja pravi raj za ljubitelje brzine, luksuza i adrenalina.

Salon su svečano otvorili Njegova ekselencija Andrew Dalgleish, ambasador Velike Britanije, Njegova ekselencija Peter Susko, ambasador Slovačke, Andrew Prest, CEO Wallis Automotive i Danijel Benussi, vlasnik tvtke Auto Benussi d.o.o., uz prisustvo brojnih osoba iz javnog života, također poznatih kao veliki zaljubljenici u brandove Jaguar i Land Rover, poput Maje Šuput i Nenada Tatarinova, Ive Jerković, Kristine Bradač i Mire Radića, Marka Tolje, Sandija i Iline CenovIndire Levak, Asima Ugljena, Božene i Igora Lazarević, Pedra Soltz, Borisa Banovića…

Uz sjajne nastupe Ane Rucner i Ivane Marićuzvanike je kroz večer vodio odličan voditeljski duo Jelena Lešić i Filip Juričić.

Osim izloženih sedam modela Jaguara i sedam Land Rovera, na otvorenju je, uz izvrstan 3D mapping, predstavljen i novi model: Land Rover Discovery Sport, koji predstavlja odvažnu interpretaciju DNK Discoveryja.

Ova velika poduzetnička investicija, vrijedna čak 6,5 milijuna eura, na najbolji mogući način nastavlja dosadašnju respektabilnu karijeru gospodina Danijela Benussija, koji je imao svega 22 godine kada je došao na čelo tvrtke Auto Benussi d.o.o., osnovane 10. ožujka 2005. godine. U svojim počecima, tvrtka se bavi prodajom i servisom vozila, te prodajom rezervnih dijelova, u početku isključivo marki vozila Fiat, Alfa Romeo i Lancia. 2007. godine tvrtka seli u svoj novi, moderno opremljeni prostor u Puli. Kroz širenje poslovanja, u 2010. godini kreće sa zastupanjem Mazde i uslugom rent-a-cara, a u studenom 2013. kupuju franšizu Enterprise. Zastupnici Renault-a i Dacia-e postaju u 2015. godini, u sljedećoj pridodaju i Nissan vozila, a 2017. godine zastupanje šire i na luksuzne premium brendove Jaguar i Land Rover.

U 2016. godini otvaraju novu poslovnicu prodaje vozila u Puli, u Mutilskoj 60, a polovicom iste godine otvara se i poslovnica u Zagrebu, u Ljubljanskoj aveniji. Danas Auto Benussi d.o.o. broji 14 poslovnica rent a car-a, 3 poslovnice prodaje vozila, te ukupno 218 zaposlenih.

U proteklom razdoblju, tvrtka je postala ambasador kvalitete brendova koje zastupa, koja uvijek teži najvišim standardima i najboljoj kvaliteti. Najbolji dokaz tome je i upravo otvoren prodajno-servisni centar Jaguar Land Rovera, koji će nesumnjivo postati oaza ljubitelja ova dva branda… I onih koji će to tek postati.

PR: 365

Fotografija: Bojan Zibar i Bruno Zlomislić