Završetak akcije za pomoć napuštenim životinjama

U akciji tvrtke Mars prikupljeno je čak 5,5 tona hrane koja će se donirati azilima diljem Hrvatske povodom Svjetskog dana zaštite životinja.  

Akcija je pokrenuta kako bi tvrtka Mars s brendovima Pedigree® i Whiskas® hrane za kućne ljubimce tradicionalno obilježila Svjetski dan zaštite životinja, a u njoj je tvrtka u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2019. godine donirala 5 g hrane na svaki prodan proizvod te tako prikupila ukupno 5,5 tona hrane za napuštene životinje, odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske.

Prikupljena donacija od 5,5 tona hrane za napuštene životinje ravnomjerno će se donirati u šest azila uključenih u akciju – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek). Time će se osigurati preko 21.000 dnevnih obroka za napuštene životinje o kojima svakodnevno skrbe azili uključeni u akciju.

Prva predaja donacije za napuštene životinje predana je azilu “Šapica” u Zaprešiću, a na njoj su uz predstavnike tvrtke Mars sudjelovali Ella Dvornik i Slavko Sobin koji su podržali akciju.

Mačke i psi dio su naših života i ravnopravni članovi obitelji. No, velik broj napuštenih životinja koji trebaju našu pomoć nisu uvijek adekvatno zbrinute. Azili svakodnevno volonterski brinu i pružaju privremeni dom napuštenim mačkama i psima, trudeći se pronaći im novu obitelj i stalni dom. Kako bi im pomogli da napuštene životinje imaju što bolju skrb tvrtka Mars odlučila je dio svojih prihoda izdvojiti za pomoć napuštenim životinjama i osigurati im kvalitetnu prehranu za vrijeme boravka u azilu.

U tijeku trajanja akcije pokrenuta je i kampanja na stranici www.pasilimacka.com.hr gdje je preko 10.000 ljubitelja životinja glasalo, a u vječnoj dilemi koji je omiljeni ljubimac psi su osvojili čak 67%, a mačke 33% glasova! Iako su psi u glasovanju ostvarili prednost, činjenica jest da privrženost jednima i drugima nije upitna jer postaju članovi obitelji i čine živote bogatijim.

U kampanju su se uključili Franka Batelić, Ana Bacinger, Ella Dvornik, Martina Palić (Mako),Marko Petrić i Slavko Sobin sa svojim ljubimcima kako bi pomogli da se prikupi što više obroka za napuštene životinje.

BBDO