Tomić Opolo Nobile 2018.

Rosé i svježa vina pravi su uvod u ljetnu gastro sezonu. Popularnost rosé vina raste iz godine u godinu, a na tržištu se dokazuju samo ona vrhunske kvalitete za koja možemo reći da su pomno osmišljena i potvrđena kao ozbiljna vina.

Slijede se svjetski trendovi jer se rosé vina svojim karakterom okreću sve popularnijim laganijim vinima s manjim postotkom alkohola. Ono što je zajedničko rosé vinima jest izrazit voćni karakter i svježina.

Vinarija Tomić s otoka Hvarapoznata je i po rosé vinu Opolo NobileTomić Opolo Nobile proizvodi se od sorte plavac mali sa središnjeg dijela otoka, s položaja Stari Grad, Svirče, Dol, Vrbanj. Proizvodi se tehnologijom brzog otakanja, dakle minimalnom maceracijom te se tako dobiva atraktivna svijetla ružičasta boja. Tomić Opolo Nobile pije se kao jednogodišnje vino.

„Ove smo godine s berbom 2018. godine postigli provansalski stil boje rosé vina. Opolo Nobile 2018. potpuno je suho vino bez ostatka neprovrelog šećera. Vino je vrlo nježno, elegantno, skladno i pitko”, ističe poznati hrvatski vinar Andro Tomić.

Tomić Opolo Nobile 2018. karakterizira izrazita voćnost, elegancija i svježina mladog vina. Na nosu je izrazito čistog, osvježavajućeg, cvjetnog i voćnog mirisa.

Zanimljiva je činjenica da je Tomić Opolo Nobile iz godine u godinu sve traženiji. „U vinariji smo ove godine proizveli 25 posto više rosé vina u odnosu na prethodnu godinu, zbog velike potražnje i sve većeg trenda među potrošačima”, naglašava Sebastijan Tomić.

Rashlađen na temperaturi od 8 do 10 ºC, Tomić Opolo Nobile 2018. sjajno će nadopuniti laganija jela poput salata, rižota, carpaccia…

PR: Light komunikacije