Tele2 Hrvatska omogućuje rad od kuće

Željka Košanski, direktorica ljudskih resursa Tele2

Od 25. svibnja Tele2 zaposlenici mogu raditi od kuće do 4 dana mjesečno

Svjetski trendovi u poslovanju sve više ukazuju na potrebu za fleksibilnošću rada i poticanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života zaposlenika.

Uz stimulativna primanja, dodatne slobodne dane i edukacije, kompanije danas moraju svojim zaposlenicima nuditi i dodatne pogodnosti kako bi ih zadržale i motivirale.

Tele2 kao izazivač na tržištu uvijek potiče nova, bolja i učinkovitija rješenja pa je tako zaposlenicima od 25. svibnja omogućen i rad od kuće, do četiri dana mjesečno. Na ovaj način će se zaposlenicima omogućiti veća fleksibilnost u radu te olakšati ravnoteža između poslovnog i privatnog života.

“Iz godine u godinu ostvaruje se napredak u unapređenju procesa upravljanja ljudskim resursima, a ulaganje u razvoj i zadovoljstvo zaposlenika jedan je od ključnih preduvjeta za daljnji uspjeh i razvoj tvrtke, ali i direktno ostvarivanje veće vrijednosti za korisnike. Prošlogodišnje istraživanje tvrtke Deloitte pokazalo je kako gotovo 75% milenijalaca smatra mogućnost rada od kuće ili na daljinu jednim od važnijih faktora prilikom odabira poslodavaca. Ovom odlukom i mi se približavamo i prilagođavamo novijim generacijama, koje traže moderniji način rada i drugačije pogodnosti. Ljudima je važno njihovo slobodno vrijeme, a sama činjenica da zahvaljujući mogućnosti povremenog rada od kuće neće morati  putovati do ureda, moći će uštedjeti sat do dva i  to vrijeme iskoristiti za svoje privatne obveze”, izjavila je Željka Košanski, direktorica ljudskih resursa Tele2 Hrvatska.

Zaposlenicima u Tele2 se već nudi niz pogodnosti – od stimulativnih primanja, godišnjih bonusa, preko beneficija poput dodatnog zdravstvenog osiguranja, naknade za rođenje djeteta, team building aktivnosti, ali i aktivnosti vezane uz poboljšanje života zajednice. Na raspolaganju im je i niz razvojnih programa, poput stručnih seminara, treninga razvoja interpersonalnih vještina, interne edukacije te učenja švedskog jezika.

„Svi mi povremeno želimo izbjeći gužve u prometu, odraditi posao u svojoj oazi mira i iskoristiti sat vremena više za svoj privatni život, bez obzira radi li se tu o vremenu koje želimo posvetiti djeci, supružniku ili sebi. Mislim da je mogućnost rada od kuće sjajan potez koji još jednom ukazuje na to da Tele2 svoje zaposlenike stavlja na prvo mjesto i kao moderna kompanija, ide u korak sa svjetskim trendovima“, izjavila je Inga Krpan, koordinatorica ureda Uprave.

Da je mogućnost rada van ureda pohvalna odluka, slaže se i Tomislav Nikić, voditelj odjela marketinga proizvoda korisničkih segmenata.

“Mogućnost rada od kuće odlična je nadogradnja na već ranije uvedeno klizno radno vrijeme kao i mogućnost skraćenog radnog vremena petkom. Svatko od nas ima svoj ritam, a mogućnost rada od kuće svakako će pomoći boljem odnosu između privatnog i poslovnog dijela života. Ako se s puta vraćam kasno navečer, umjesto ranog odlaska do ureda jednostavno ću biti spreman za posao u 9 sati i sve potrebno odraditi od kuće. U slučaju da noć prije moji princ ili princeza nisu zaspali u redovno vrijeme, puno je to lakše prihvatiti ako znam da ne moram u ured doći do 8 sati ili da drugi dan mogu odraditi od kuće“, mišljenja je Tomislav Nikić.

Prateći trendove, Tele2 je prije dvije godine svojim zaposlenicima, uz postojeću mogućnost fleksibilnog vremena dolaska i odlaska s posla, omogućio skraćeno radno vrijeme petkom. Mogućnost rada od kuće je najnovija pogodnost koja će dodatno povećati zadovoljstvo zaposlenika, a samim time i produktivnost, te ih potaknuti da u skladu s korporativnim vrijednostima budu još fleksibilniji, otvoreniji za promjene te da i dalje neustrašivo traže još bolja rješenja za korisnike.

PR: Abeceda komunikacije