Melita Lovričević: jedina hrvatska predstavnica na najvećem kineskom sajmu kulture i umjetnosti

Na nedavno održanom najvećem kineskom sajmu kulture i umjetnosti “China – CEEC festival”, među 20-ak izvođača iz istočne i istočne Europe, Melita Lovričević predstavljala je Hrvatsku.

Ova mlada zagrebačka jazz vokalistica, skladateljica, glazbena umjetnica i pedagoginja, nedavno se vratila s kineske turenje koju je odradila zajedno sa svojim sastavom “More Love Ensemble”.

Svoju prvu kinesku turneju odradila je uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kini, a uključivala je dva velika koncerta. Oba koncerta izvedena su u Pekingu u sklopu najvećeg kineskog sajma kulture i umjetnosti “China – CEEC festival”, koji je okupio umjetnike istočne i središnje Europe. Na ovome događaju Lovričević i njezin glazbeni sastav tako su bili jedini hrvatski izvođači.

Glazbenu karijeru Melita Lovričević započela je vrlo rano, u glazbenom učilištu “Elly Bašić”, a napredovala je pohađajući brojne seminare i radionice, radom s brojnim mentorima te završavajući pojedine kolegije na “Berklee College of Music” za jazz improvizaciju, vokalnu tehniku i kompoziciju. Godine 2014. predstavljena je na koncertu Nove nade jazza “Marjan Marjanović” te dalje nastupa  na velikim jazz  i glazbenim festivalima u Hrvatskoj poput Liburnia Jazz Festivala, Last Minute Open Jazz Festivala, IN Music Festivala i brojnih drugih.

Zajedno s Petrom Ćulibrkom i Enosom Kuglerom 2016. osnovala je autorski sastav “More Love Ensemble” i izdaje dva albuma za Aquarius Records: crossover glazbe ”More Love to Tchaikovsky” te prvi autorski album ”Waking up”. Oba izdana albuma priznala je i struka i publika, a sastav ih izvodi na renomiranim festivalima i kulturnim institucijama u Hrvatskoj, regiji i Kini.

Lovričević je i začetnica benda elektroničke eksperimentalne glazbe Transonik, s kojim uskoro izdaje album te priprema koncertnu turneju. Isto tako, uz podršku Ministarstva kulture, priprema i novi album sa svojim “More Love Ensemble” sastavom, a priprema se i za novu, nadolazeću turneju u Kini.

PR: Abeceda komunikacije