dm će podržati osam projekata koji će doprinijeti menstrualnom zdravlju žena u Hrvatskoj

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra, dm će s više od 80.000 eura podržati realizaciju osam projekata s ciljem doprinosa menstrualnom zdravlju žena i promjeni percepcije menstruacije u društvu. Među 104 prijavljena projekta, povjerenstvo dm-a odabralo je one koji će u najvećoj mjeri doprinijeti cilju natječaja. 

U sklopu natječaja, dm će podržati istraživanje Instituta Ruđer Bošković, čiji će znanstvenici nastojati utvrditi uzročnike bolnih menstruacija s ciljem ublažavanja simptoma. Zahvaljujući natječaju, Škola za primalje Zagreb, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin i Hrabri telefon organizirat će edukacije o menstrualnom zdravlju, dok će Odbojkaški klub Dinamo provesti projekt normalizacije menstruacije kroz sport

dm će ujedno podržati UNICEF-ov program jačanja reproduktivnog zdravlja i zdravstvene pismenosti u školama te će Društvu multiple skleroze Karlovačke županije i Udruzi gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije omogućiti provedbu projekata usmjerenih na edukaciju korisnica o menstrualnom zdravlju. 

Natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra dio je dm-ovih cjelogodišnjih aktivnosti čiji je cilj podići razinu znanja o menstrualnom zdravlju i doprinijeti promjeni percepcije menstruacije u javnosti. Ponosni smo što su nam udruge te istraživačke i obrazovne ustanove ukazale povjerenje i što će projekti, čiju ćemo realizaciju podržati, podići razinu informiranosti i znanja žena o svim aspektima menstrualnog zdravlja“, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.

S ciljem unapređenja menstrualnog zdravlja i promjene percepcije menstruacije, dm je u veljači trajno snizio cijene uložaka, tampona i menstrualnih gaćica dm marke Jessa za najmanje 13 posto, odnosno za stopu PDV-a, a u što će ukupno uložiti više od 230.000 eura. Na drugoj dm ženskoj konferenciji održanoj u Splitu, stručnjaci su govorili o ginekološkom i mentalnom zdravlju, a otvoreni razgovor o temama ključnima za žensko zdravlje nastavlja se u sklopu druge serije dm podcasta.  

Već u subotu 15.6. dm nastavlja s aktivnostima usmjerenima na zdravlje žena. Naime, za svaku kupljenu ulaznicu za dm žensku utrku, dm će donirati dva pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola, koje su se prijavile na natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra.

Detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.  

Madison