Osnovnoškolci prikupili 528 tona staroga papira za recikliranje

U dm-ovoj akciji Zeleni korak sudjelovalo je 40 tisuća učenika koji su spasili 9.000 stabala

U osmoj akciji Zeleni korak, sudjelovalo je 40.419 osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske koji su prikupljali stari papir za recikliranje. Učenici iz ukupno 229 škola prikupili su 528 tona staroga papira za recikliranje, 48 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Učenike deset škola koji su prikupili najviše staroga papira u sklopu Zelenog koraka i pokazali posebnu predanost zaštiti okoliša, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna i dm darovnim karticama u vrijednosti od 500,00 kn.

„Osmi Zeleni korak najuspješniji je do sada po broju učenika i škola koje su se uključile u akciju te po rekordnih 528 tona prikupljenog staroga papira. Ove godine osnovnoškolci su bili marljiviji nego ikada i skupili gotovo 200 tona staroga papira više nego prošle godine. Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola te potaknuti što više djece na brigu o okolišu i ponosni smo što akcija Zeleni korak iz godine u godinu raste. U ime dm-a  zahvaljujem svim učenicima, njihovim obiteljima i školama koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Najbolji mladi ekolozi 2019. godine pohađaju osnovne škole „Donja Dubrava“ (Zagreb), „I.G. Kovačić“ (Lopatinec), „Studenci“, „Retfala“ (Osijek) i „Ljudevit Gaj“ (Nova Gradiška) te područne škole „Kutnjak“, „Torčec“, „Bročice“, „Glavina donja“ i „Ljupina“.

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su u osam godina prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

PR: Madison