Curaprox naučio mame i djecu svih uzrasta kako održavati oralnu higijenu! 

Od prvog trenutka rođenja pa sve do odrasle dobi, ljubav i briga majke ne prestaje- one su uvijek tu, bdiju nad svom svojom djecom želeći im samo najbolje. Upravo to je bila nit vodilja kultnog brenda Curaprox koji je  organizirao event za mame i djecu svih uzrasta. U fokusu su bile prve, u ovom slučaju ortodontske, dude, prstenčići za grickanje, baby četkice, ali i kvalitetni proizvodi za oralnu njegu veće djece i cijele obitelji- kutna mekana Curaprox četkica i  visoko kvalitetne zubne paste.  Kroz cijeli je event sve okupljene mame i njihove mališane vodila Hela Puljić dr.med.dent. (@drhelapuljic) stavljajući u fokus ono najvažnije kad je oralna higijena i njega cijele obitelji u pitanju. 

Oralna njega od prvog trena! 

Za početak, kako je dr.Puljić napomenula, razvoj djetetovih zuba i čeljusti se ne smije prepustiti slučaju. Ukoliko je djetetu potrebna duda, vrlo je važno da ona bude biofunkcionalna, odnosno da podupire prirodan razvoj djetetove usne šupljine, od čeljusti i zuba do funkcije disanja. Curaprox dude osmislio je dr. Herbert Pick, ortodont iz Kufsteina u Austriji, kojem je razvoj bifunkcionalne dude postao osobna misija, nakon što se kod njegova sina, upotrebom neadekvatne

dude, razvio križni zagriz. Curaprox ortodontska duda djeluje u potpunom skladu s djetetovim prirodnim razvojem usne šupljine, a karakteriziraju je mekani silikonski štit koji bebi pruža ugodu sličnu dojenju, plosnati oblik prilagođava se nepcu i sprječava nastanak otvorenog zagriza, ona potiče pravilno disanje kroz nos, a ne na usta što bebi osigurava bolji san, te na kraju, ali jako važno- ova je duda sigurna i biofunkcionalna, bez toksina. Dolazi u tri veličine, koje se vezuju za kilažu djeteta- što je još jedna zanimljiva činjenica- razvoj dječje čeljusti ovisi o težini, a ne o starosti djeteta.  Za one najmlađe, kojima tek zubići niču, na ovom su eventu pokazani i prsteni za grickanje koji  koji pomaže kod nicanja zubića, pobuđuje osjetila i promiče senzorne i motoričke sposobnosti. Za prve zubiće tu je i prva-baby zubna četkica koja je u potpunosti prilagođena bebama od prvog zubića do 5. godine života- ima gumiranu glavu četkice koja sprečava nastanak ozljeda, samostojeća je i pomaže i pri nicanju prvih zubića.  O prvim su koracima oralne njege s posebnom pažnjom slušale dr.Helu tri mame influencerice- Sanda Ivanović (@sanda_ivanovic) koja je stigla s kćerkom Korinom, Anamarija (you_can_call_me_queen) koja je mama vrtićarca Josipa i Barbara (@plavookabarby)  čiji je sin David s velikim oduševljenjem odabrao svoju četkicu! 

A što je s većom djecom? 

Kultni Curaprox i na to ima odgovor! Dr.Puljić je u drugom dijelu eventa, održanom u prekrasnom prostoru Magnolia slastica, pozvala sve mališane da nakon što su pojeli fine kolače, uzmu četkice u ruke i pokažu kako četkaju zube ispravljajući svakome ‘lošu tehniku’ dodajući kako se kolači mogu jesti, ali zubi se moraju prati! I to sa svake strane (zamislite svaki zub ima pet ploha) a prilikom održavanja oralne higijene u fokusu trebaju biti paste za zube provjerenog sastava koje su ujedno i zdravo i sigurno rješenje za djecu.  Vrtićarci su tako dobili baby model četkice, a veća djeca Curaprox CS kids četkicu za uzrast do 12 godina. Posebnost ove četkice je ta da se na njezinoj glavi nalazi 5500 mekanih i gustih Curen® vlakana, nježnih za osjetljive desni i učinkovitih u uklanjanju zubnih naslaga. Drška je posebno dizajnirana za dječju ruku, a mala glava četkice prilagođena dječjoj čeljusti što im pomaže kod temeljitog četkanja i dosezanja teško dostupnih mjesta u ustima (poput stražnjih ploha kutnjaka). Dostupne su u šest veselih i zabavnih boja uz koje četkanje postaje zabava. A što je s pastama za zube?  Curaprox kids dječje zubne paste namijenjene su djeci različitih uzrasta. Sadrže različite koncentracijnatrij fluorida (1450 p.p.m., 950 p.p.m ili bez). Dolaze u tri ukusna, svježa okusa – jagoda, lubenica i menta koja će djeca odmah zavoljeti. Sadrže samo prirodne i sigurne sastojke koji čuvaju osjetljivu sluznicu usta te caklinu mliječnih i trajnih zuba. Bez štetnih sastojka poput natrij lauril sulfata (NLS-a), parabena, triklosana i mikroplastike. Ovaj dio predstavljanja s posebnom je pažnjom pratila glumica Jelena Perčin koja je mama troje djece- tinejdžerice Lote ali i vrtičaraca Maše i Jakše pa kad je oralnoj higijeni riječ u kupaonici je potrebno sve- od četkica za ‘male’ do kvalitetnih proizvoda za oralnu njegu odraslih. 

I mame zaslužuju blistav osmijeh! 

Dentalni stručnjaci preporučuju Curaprox četkice već više od 40 godina, a kultna četkica CS 5460 i njezina mekana vlakna najgori su neprijatelji zubnih naslaga- kaže dr.Puljić dodajući kako sve zubne četkice Curaprox pri četkanju ne uzrokuju oštećenja, ali su ujedno i vrlo učinkovite u uklanjanju zubnih naslaga.  Važno ih je koristiti ispravno kako biste iskoristili svu njegovu moć- osmerokutni držač četkice držite kao olovku kako biste mogli četkati pod odgovarajućim kutom omogučavajući svojoj četkici prelazak preko svih dijelova svakog zuba. Kako bi ste u svojoj oralnoj higijeni napravili najbolje četkicu upotpunite s visokokvalitetnom Curaprox Be you zubnom pastom koja će zubima vratiti prirodnu bjelinu i pritom zaštititi usnu šupljinu. Ono što je čini posebnom je to da sadrži tekuću caklinu (nanohidroksiapatit) koja popunjava mikro oštećenja zubne cakline, biljne arome i prirodne sastojke koji štite oralnu sluznicu i djeluju protuupalno, prirodne enzime koji na nježan način štite caklinu, zrnca mentola za dugotrajan, osvježavajući okus u ustima s niskim stupnjom abrazivnosti (RDA 50),  bez kemijskih izbjeljivača, NLS-a, triklosana i mikroplastike. 

Alma Premerl Zoko

fotografija: Nikola Zoko