NISI SAMA, USELI S NAMA!

Nakon godina rada od kuće, Udruga Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja, pa smo pokrenuli GOGetFunding kampanju koja je dostupna na sljedećoj poveznici https://gogetfunding.com/nismosame.


Svima vama, dragi kolege, zahvaljujemo na vašem angažmanu i dosadašnjoj podršci našem radu i projektima te molimo da nas i ovaj put podržite te o našoj kampanji „Nisi sama, useli s nama!“, i načinu na koji mogu donirati za uređenje prostora, izvijestite vašu publiku.
Naš novi prostor zamislile smo kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. No, kako bismo to postigle, prvo ga moramo urediti. Nažalost, prostor koji smo dobile na korištenje nema grijanje, a još je dodatno stradao u potresu.
Zahvaljujemo arhitektima Lotus grupe – Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić, koji su besplatno za nas izradili projekt uređenja i troškovnik. No, ideju je potrebno provesti u djelo, a mi trenutačno na računu za to imamo 0 kuna.


Svim našim donatorima, zapravo, dajemo priliku da pomognu onkološkim pacijenticama, od kojih većina živi na rubu siromaštva. Uz to su i usamljene (na usamljenost je dodatno utjecala epidemija koronavirusa) pa im će prostor koji za njih planiramo urediti puno značiti. Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im želimo osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same.
Projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ po uzoru na praksu u razvijenim zemljama pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, „Žene za žene“, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.


O radovima u prostoru i o svim uplatama stalno ćemo izvještavati. Svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli smo isticanje imena donatora na zidu zahvale.
Hvala svima na podršci.
 

Ivana Kalogjera
predsjednica Udruge NISMO SAME