Filmovi koje gledamo ususret danu zaljubljenih

Valentinovo je dan za slavlje ljubavi, a romantični filmovi popularan način za njegovo obilježavanje. Često izazivaju emocije poput sreće, ljubavi i nade, ali i osjećaj nostalgije te nas podsjećaju na vlastita romantična iskustva.

Ususret Valentinova biramo različite filmove, a na ovom su se popisu našle dvije netipične filmske poslastice za sve koji će ovaj mjesec preskočiti romantiku i jednostavno odabrati dobar film na FOX Movies kanalu.

Hamlet, 10. veljače u 21 sat

Tko zna više o ljubavnim brigama nego jedan od najpoznatijih Shakespeareovih likova, „Hamlet“? Ekranizaciju pisanog klasika predvodi Mel Gibson kao mladi danski kraljević na čijem je umu jedino osveta. Naime, otkrio je kako mu je stric Klaudije ubio oca s namjerom da sjedne na njegovo prijestolje. Osveta je čest motiv u romantičnim filmovima te se čini kao logičan odabir za opuštenu večer.

Udovice, 10. veljače u 23:50

Hrabre žene uzimaju stvar u svoje ruke i kuju zavjeru protiv kriminalaca koji ih drže u šaci – zvuči kao dobar uvod za dan zaljubljenih. Inspiracija za film „Udovice“ dolazi od istoimene britanske serije iz 1983. Radnja prati četiri udovice koje nemaju ništa zajedničko osim duga kojeg su iza njih ostavili pokojni supružnici. Osim misteriozne radnje filma tu je i fantastična glumačka postava koju predvode Viola Davis, Michelle Rodriguez te ostala lica holivudske crème de la crème.

Sve što želim to si ti, 11. veljače u 20:05

Rom-com klasik koji je osvojio mnoga srca u glavnim ulogama ima Amandu Seyfried te miljenika svih žena, Channinga Tatuma. Prema istoimenom romanu Nicholasa Sparksa pratimo početak ljubavne veze vojnika Johna i studentice idealističke naravi, Savanne. Sparks je poznat po pričama koje nemaju uvijek sretan kraj, ali nose važne poruke o ljubavi i njezinoj moći. Zato je za ovu filmsku ljubavnu avanturu ipak potrebna kutija maramica.

Ljubav i ostale droge, 12. veljače u 20 sati

Humoristična komedija priča je o Jamieju (Jake Gyllenhaal), prodajnom predstavniku koji doživljava vrhunac poslovne karijere. Ono čemu se nije nadao je da će se na putu do uspjeha zaljubiti u Maggie (Anne Hathaway), mladu djevojku koja ne pada tako lako na njegov šarm, a život joj je obilježen borbom s problemom za koji Jamie nema lijeka. 

Filmovi na FOX Movies kanalu ovog mjeseca su u znaku ljubavi.

Komunikacijski laboratorij