JYSK pristupio Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura

Danski maloprodajni lanac pridružio se inicijativi Vlade RH s ciljem omogućavanja pouzdanog i transparentnog odnosa prema kupcima

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Koordinacijskim odborom za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača uspostavilo je Etički kodeks. Poslovni subjekti koji su prihvatili etički kodeks jamče da neće neopravdano povećati maloprodajne cijene prilikom zamjene hrvatske kune eurom te da će korektno preračunavati i iskazivati cijene i druge novčane iskaze vrijednosti.

JYSK je podržao ovu inicijativu i pristupio Etičkom kodeksu s ciljem stvaranja sigurnog okruženja za kupce i jamstvom da će nastaviti transparentno i pouzdano poslovati i nakon uvođenja nove valute.

Vođeni skandinavskim načelima poslovanja, JYSK je oduvijek proaktivno reagirao prema potrebama kupaca i njegovao odnos temeljen na transparentnosti i odgovornom ponašanju. Pridržavanje Etičkog kodeksa komunicirat ćemo putem naljepnica u trgovinama, internetskoj stranici i kroz letke kao znak odgovornosti prema kupcima.“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country managerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Vesna Kukić Lončarić

Osnovno načelo Etičkog kodeksa jamči da pri postupku uvođenja eura poslovni subjekt neće zloupotrijebiti zamjenu valuta za neopravdano povećanje cijena roba i usluga unatoč tome što se cijene formiraju na temelju ponude i potražnje na slobodnom tržištu. Također, Etički kodeks podrazumijeva dvojno iskazivanje cijena u razdoblju od 05. rujna 2022. do 31. prosinca 2023. i to na prodajnim mjestima, na internetskim stranicama i prilikom provođenja promotivnih i marketinških aktivnosti, uvijek prikazujući i fiksni tečaj konverzije. Svi poslovni subjekti koji su pristupili inicijativi moći će to i komunicirati putem vizualne identifikacije na prodajnom mjestu i mjestu pružanja usluga. JYSK će svoju podršku ovoj inicijativi komunicirati putem naljepnica u trgovinama, na internetskoj stranici i letcima. 

Abeceda komunikacije