Kako najjednostavnije do kuhinje iz snova?

Ako morate planirati dugo željenu kuhinju, ali zapravo ne znate odakle početi i što treba uzeti u obzir.

Naš savjet je: bez stresa – korak po korak!

Za razliku od starih dana, kada su kuhinje bile vrlo jednostavne, čak i vrlo oskudne – danas predstavljaju ozbiljan izazov za dizajnere namještaja i vrlo su pogodne za različite kombinacije stilova i materijala. Međutim, najčešće ne želimo da naša kuhinja izgubi toplinu kao najvažnija prostorija doma i mjesto gdje se obiteljski duh najbolje odražava. Žene, razumljivo, gaje posebnu sklonost ka kuhinjskom prostoru i stoga većinom preuzimaju glavnu ulogu u planiranju kuhinjskog namjestaja.

Kuhinja je idealno mjesto za zajedničke aktivnosti čitave obitelji

Pet koraka koji će vam pomoći na putu do kuhinje po vašoj želji i mjeri:

Inspiracija – važno je znati kakvu kuhinju želite i kako bi točno ona trebala izgledati. Koji stil, boje i materijali trebaju biti zastupljeni. Za ideje možete koristiti različite časopise o uređenju doma kao i prijedloge obitelji i prijatelja. Vaš plan obavezno zabilježite kako biste imali vodič za dalje.

Ispravno mjerenje – prostor namijenjen kuhinji pažljivo izmjerite i unesite mjere u svoj plan. Potrebno je obratiti pozornost na priključke za struju i vodu, kao i na mjesto koje zauzimaju prozori, vrata i radijatori.

Konzultacije – kada ste napravili detaljnu skicu, najbolje bi bilo posavjetovati se sa stručnim timom kojeg imaju sve bolje trgovine i proizvođači namještaja.

Planiranje – Nakon prethodna tri koraka, u rukama biste trebali imati konačni plan svoje kuhinje, sa svim detaljima s kojima se možete uključiti u potragu po salonima namještaja, ili možete konfigurirati svoju buduću kuhinju online i naručiti je odmah na isti način.

Dostava i instaliranje – posljednji korak, možda i najteži, koji svakako treba obaviti educirano osoblje proizvođača vaše kuhinje iz snova, a na vama je da, po završetku radova, skuhate omiljeno jelo svoje obitelji, ili samo kavu, i uživate u novom prostoru, kojem ćete vi i vaši najbliži udahnuti toplinu i ljubav.

Dodatni savjet: prije konačne verzije vašeg plana bilo bi poželjno da stručni tim, koji vas je već savjetovao, izvrši profesionalno mjerenje prostora kako se ne bi potkrale pogreške koje mogu uzrokovati neželjene dodatne troškove.

Ako, pak, zbog prostora, potrebe ili novca nemate uvjete za ugradnu kuhinju, na tržištu ćete naići na jako veliki izbor blok-kuhinja, koje se mogu dobiti već gotove u trgovini, ali i naručiti po mjeri. Cijena im je znatno pristupačnija, a pružaju velike mogućnosti kombiniranja gotovih elemenata, tako da ćete uz malo kreativnosti, dodajući zanimljivu rasvjetu i kuhinjsku opremu – dobiti fantastičan rezultat!

Jedino preostaje da se latite štednjaka i počnete stvarati uspomene. Veliki izbor kuhinja potražite na stranici idealno.ba.

PR