Igračke od 100% reciklirane plastike dostupne u Kauflandu

Igračke su u potpunosti izrađene od recikliranih plastičnih materijala – i vanjski dio i ispuna su od 100% recikliranog poliestera koji je dobiven recikliranjem plastičnih boca

Ukidanjem jednokratnih plastičnih vrećica na blagajnama, povlačenjem jednokratnih plastičnih artikala iz prodaje, uvođenjem novih materijala za ambalažu proizvoda vlastitih marki, ali i odgovornom nabavom održivog asortimana, Kaufland svakodnevno radi na smanjenju količine plastike u opticaju.

Meka novost u održivom asortimanu Kauflanda su Keeleco igračke! Riječ je o novim plišanim igračkama koje su napravljene od 100% recikliranih materijala. Igračke su izrađene ručno i u potpunosti od recikliranih plastičnih materijala – i vanjski dio i ispuna su od 100% recikliranog poliestera koji je dobiven recikliranjem plastičnih boca.

Problem velikih količina plastike odbačene u okoliš posljednjih je godina goruća tema zbog čega je potrebno podizati svijest o važnosti recikliranja. Proces recikliranja 10 boca od 500 mililitara koliko je potrebno za izradu Keeleco igračaka započinje detaljnim čišćenjem i rezanjem boca koje se zatim drobe u kuglice. Tako dobivene kuglice se mrve i tope kako bi se kreirala vlakna koja se zatim predu i tako nastaju niti potrebne za proizvodnju igračke.

Svojim angažmanom Kaufland kontinuirano kroz različite akcije daje doprinos međunarodnoj strategiji za smanjenje plastike u okolišu grupacije Schwarz – REset Plastic. Podsjetimo, Kaufland je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je ove godine ukinuo jednokratne plastične vrećice na blagajnama.

Kaufland Hrvatska dio je strategije REset Plastic Grupe Schwarz. Holistički pristup temelji se na pet područja djelovanja: izbjegavanje plastike, poseban dizajn proizvoda, recikliranje, uklanjanje plastike iz okoliša te inovativna rješenja i istraživanja. Na ovaj način smanjujemo uporabu plastike i zatvaramo krug recikliranja.

Više o Kauflandovoj strategiji za smanjenje plastike saznajte na www.kaufland.hr/plastika.

Abeceda komunikacije