Donacija dm-a Kliničkoj bolnici Sveti Duh za bržu i jednostavniju dijagnostiku

U petak, 2. listopada, dm je Kliničkoj bolnici Sveti Duh predao donaciju vrijednu više od  41.000 kuna za kupnju opreme koja će djelatnicima Kliničke bolnice omogućiti bolju dijagnostiku uz EKG uređaj te uređaj za Brahijalni indeks gležnja koji omogućuje pojednostavljen i ubrzan put do dijagnoze periferne arterijske bolesti.

„Bolesti srca i krvnih žila uzrok su gotovo svake druge smrti u zapadnom svijetu, a u Hrvatskoj su kardiovaskularne bolesti također na vrhu ljestvice smrtnosti. Kroz ordinacije KB Sveti Duh godišnje prolazi 2.200 bolesnika sa sumnjom na perifernu bolest krvnih žila. Osobe koje pate od ove bolesti imaju povećan rizik za srčano-žilne bolesti i moždani udar te je iznimno važno bolest otkriti na vrijeme. Ovom prilikom želim zahvaliti dm-u na donaciji u medicinskoj opremi i što tako ukazuje na važnost rane detekcije periferne arterijske bolesti“, izjavio je doc.prim.dr.sc. Edvard Galić, dr. med., Predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KB Sveti Duh.

Donacija kojom smo KB Sveti Duh osigurali medicinsku opremu za dijagnostiku te uredsku opremu za svakodnevni rad dio je dm-ovih dugogodišnjih napora da pružimo podršku kvalitetnijem radu zdravstvenih institucija u Hrvatskoj. Ponosni smo što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da kontinuirano doprinosimo zdravlju naših sugrađana odgovaranjem na izravne potrebe zdravstvenih institucija“, izjavio je Davor Željko, prokurist, voditelj resora Logistike te Prodajne regije u dm-u.

U proteklih godinu dana dm je podržao rad i aktivnosti zdravstvenih ustanova iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika i Slavonskog Broda kojima je osigurao poklon pakete za djecu pacijente, medicinsku zaštitnu opremu, proizvode za rodilje i djecu, medicinske uređaje te ležajeve za roditelje koji ostaju uz djecu koja su hospitalizirana.

Madison