Svjetski jet set na Braču

U sklopu teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021. otvorena izložba i predstavljena monografija

Jadrana Lazića,

splitskog fotografa svjetskog glasa

Da tenis i glamur oduvijek idu ruku pod ruku pokazalo je otvorenje izložbe fotografija i predstavljanje raskošne monografije “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” u Centru za kulturu Bol na Braču u sklopu bolskog teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021.

Holivudske dive, najpoznatiji pjevači, top modeli, svjetska jet set krema, političari… Od Davida Bowiea, Marlona Branda, Johnyja Deppa, Roberta de Nira, Brigitte Bardot, Mile Jovovich do Leonida Brežnjeva, gotovo da nema velike zvijezde koja nije pozirala pred Lazićevom kamerom. 

“Posljednje fotografije u monografiji, one na kojima pozira Lola Astanova, nastale su za vrijeme pandemije koronavirusa u Los Anglesu gdje već godinama živim s obitelji.

A s Lolom Astanovom me spojio Feliks Lukas, direktor WTA teniskog turnira Croatia Bol Open”, rekao je Jadran Lazić.

“Uvijek se trudimo donijeti i dašak glamura na turnir, a prvi imati izložbu Jadrana Lazića koja će uskoro krenuti na turneju po važnim događanjima i gradovima je uistinu ekskluziva. I točka na i našeg ovogodišnjeg turnira, koji se pokazao više nego uspješan, iznad svih naših očekivanja”, izjavio je Feliks Lukas.

Luksuzna monografija u ograničenoj nakladi Hrvatske autorske agencije objavljena je na hrvatskome i engleskom jeziku. U dva sveska na više od 900 stranica donosi fotografije svjetskih zvijezda uz popratne tekstove Renata Baretića. Izložba fotografija u Bolu može se pogledati do 25. lipnja.

Lollipop

Fotografije Vladimir Dugandžić , Cropix