Ruke su alat svih alata… Brinete li dovoljno o njima?

Pokažite svojim rukama da vam je stalo uz kremu s eteričnim uljem čajevca koja stiže iz Olivala

Ruke prečesto uzimamo zdravo za gotovo, iako je još Aristotel rekao kako je upravo ruka alat svih alata. S dolaskom hladnijih, jesenskih dana, ruke izložene vjetru i hladnoći, ali i dezinficijensima koje neprestano koristimo,  postaju još osjetljivije, a kombinacija svih ovih faktora može dovesti do toga da nam ruke postanu suhe i perutaju se, a kod posebno osjetljive kože pojavljuje se svrbež, pa čak i sitne ranice koje mogu peckati, ali i biti mjesta na kojima će mikrobi pronaći ‘svoj put’.

Ne čekajte da se to dogodi, pobrinite se za zdravlje i ljepotu svojih ruku na vrijeme. Saveznika pronađite u Olivalovoj Natural Antibacterial kremi za ruke s uljima čajevca i kadulje, te ekstraktom preslice koja pomaže pri usporavanju razvoja mikroba na površini ruku. Ova prirodna ulja i ekstrakti koja imaju antimikrobno i antiperspirativno djelovanje idealni su za osobe kojima se ruke pojačano znoje, ali i kod onih koji nose zaštitne rukavice, jer pomažu u održavanju idealnog omjera zaštićenosti i vlažnosti kože.

Kako djeluju ovi posve prirodni sastojci Olivalove kreme?

Dokazano je da ulje čajevca koje se dobiva destilacijom lišća i vrhova grančica australskog stabla čajevca (Melaleuca alternifolia), u kozmetičkom proizvodu koji se nanosi na kožu, pomaže umanjiti broj mikroba na površini. Brojne neovisne studije potvrdile su aktivno antimikrobno djelovanje , pa ne čudi da je ulje čajevca tradicionalno neizostavno u prirodnom pristupu liječenju kod raznih infekcija, kožnih i respiratornih poteškoća, te u aromaterapiji jer se, ovisno o koncentraciji, smatra efikasnim protiv virusa, bakterija i gljivica.

Baš kao i ulje čajevca i ulje kadulje (Salvia officinalis) posjeduje antibakterijska i antifungalna svojstva, a kombinaciji s ekstraktom preslice (Equisetum arvense) djeluje deodorirajuće jer inhibira mikrobiološku floru čije bujanje uzrokuje neugodne mirise. No, sam ekstrakt preslice zahvaljujući siliki pomaže i u sužavanju pora i tako smanjuje znojenje ruku.

U službi ljepote od davnina je ulje badema, jedno od najčešćih baznih ulja. Zbog višestrukih blagodati za kožu ulje badema odgovara i najosjetljivijoj koži sklonoj svrbežu i iritaciji jer potiče obnovu kože, te umiruje crvenilo i osjećaj zatezanja. Uz ulje badema koje njeguje, vlaži i omekšava kožu, ključan sastojak Olival Natural Antibacterial kreme za ruke jest i glicerin, sjajan u privlačenju i zadržavanju vlage , te izrazito efikasan u vlaženju kože i održavanju optimalne razine hidratacije.

Natural antibacterial krema 6.jpg

Neka vam stoga ne bude teško u svoju dnevnu rutinu, nakon temeljitog pranja ruku, uvesti Olival Natural Antibacterial kremu za ruke. Vaše će vam ruke biti zahvalne na prirodnim sastojcima koji osiguravaju optimalnu dozu zaštite i hidratacije uz nezaobilaznu njegu, a jesenski vjetroviti dani mnogo ugodniji.

Preporučena MPC: 75 ml/19,90 kn

Mirta Bajzek