Koga to posebno cijeni Jonah Nilsson iz Dirty Loops?

Voli ih Gibonni, Massimo Savić, Toni Cetinski, a simpatije prema njima ne krije ni genijalnim Jonah Nilsson iz Dirty Loops, Siddharta, Big Foot Mama.

Osvojili su Europu, Aziju, dolaze iz Slovenije, zovu se KiNG FOO, a prema Hrvatskoj gaje posebnu ljubav.

KiNG FOO sebe opisuje kao veseli četveročlani bend iz Ljubljane, ali oni su puno više od toga. Izvrsni muzičari s vokalom na koji svakako trebate obratiti pozornost. Iako nisu strani hrvatskoj publici, radi mnogih suradnji s našim izvođačima, kao što su Gibonni, Massimo, Toni Cetinski, ovaj put odlučili su napraviti iskorak i predstaviti se svojom pjesmom, naziva ‘Puno i Mnogo’.  

Upravo tom pjesmom najavljuju svoj drugi album na kojem također nastavljaju s kombiniranjem engleskog i slovenskog jezika.

– Nakon velikog uspjeha koji smo postigli albumom ‘GalaXie’ i zaista dobili odlične reakcije iz mnogih država kako Europe, tako i Azije, pokazujemo da se kao bend ne želimo definirati u jednom žanru, već različiti žanrovi i ta neka zaigranost postaju naš izvor motivacije. I baš zato pjesma s kojom se sada predstavljamo i publici u Hrvatskoj, naziva ‘Puno u Mnogo’ koliko zvučala nepravilno u upotrebi, gledano iz gramatičkog ugla, tekstualno govori o izuzetnoj želji svih ljudi da pronađemo dubinu unutrašnjeg svijeta, prisutnost, fizičku i duhovnu povezanost, zbog buđenja i ujedinjena. Melodijski i aranžmanski gledano pjesma ‘Puno i Mnogo’ u isto je vrijeme kompleksna i jednostavna, kao što smo i mi ljudi. Zbog svih svojih detalja i ritma je funky i groovy, senzualna kao ženska energija i solidna kao muška energija. – objasnili su nam članovi KiNG FOO-a.

Poznati zbog njihovog hiperaktivnog i emocionalnog performansa, nastupali su na važnim festivalima kao što su Belt & Road Festival Shenzhen u Kini, Pivo in Cvetje, Gora Rocka, Festival Ruše, Štuk, Rock Festival Vršac i mnogim drugima.  

Hamar media

Fotografija: Max Petač