U sklopu programa “Set za 5!” Studenac i Hrvatski Crveni križ pomažu djeci u potrebi

Studenac i Hrvatski Crveni križ još jednom su udružili snage za pomoć najpotrebitijima, ovog puta na lokaciji Biograda na moru, Knina, Metkovića, Imotskog i Pule. Nakon travanjske donacije u visini od 70.000 kuna, Studenac i Hrvatski Crveni križ ponovno su ostvarili suradnju kroz pokretanje programa „Set za 5!”, čiji je glavni cilj prikupljanje financijskih sredstava za nabavu higijenskih potrepština za djecu u potrebi.

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj, inicijalno je donirao Hrvatskom Crvenom križu 10.000 kuna za provođenje programa „Set za 5!”, ali je ujedno pozvao svoje kupce da putem njihove web stranice i sami podrže ovaj program prema vlastitim mogućnostima na: https://www.studenac.hr/donirajte-online.

Cilj ove kampanje, osim nabave higijenskih paketa za djecu u potrebi, je razvijanje svijesti o važnosti osobne higijene te usvajanje vrijednosti zdravog življenja koje u doba pandemije imaju osobito značenje.

Nina Mimica, direktorica marketinga Studenca, ovim povodom izjavila je: “Izuzetno smo ponosni što nastavljamo našu uspješnu suradnju s Hrvatskim Crvenim križem kroz najnoviju kampanju “Set za 5!”. Osim pomoći potrebitoj djeci i razvijanja svijesti o važnosti osobne higijene, ovom akcijom šaljemo poruku o važnosti humane i nepristrane pomoći, međusobnog pomaganja i socijalne sigurnosti. Nadamo se da će i naši kupci to prepoznati i pridružiti nam se.”

Uz zahvalu Studencu na donaciji, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt ističe vrijednost programa „Set za 5” te dodaje: „Jako je važno, posebno u okolnostima epidemije, najmlađe učiti važnosti osobne higijene jer tako štite svoje zdravlje, ali i zdravlje ljudi oko sebe. I ovaj program, ali svi drugi naši programi, nastali su na temelju bogatog iskustva s terena i uviđanja stvarnih potreba ljudi. Iznimno nam je drago što tvrtke poput Studenca to prepoznaju.”

Dialog