VRIJEME JE ZA ART HOOD – ZAGREBAČKI KONCEPT U KOJEM JE KREATIVNOST GLAVNI ADUT

Na radost i oduševljenje mnogih koji su prošle godine imali priliku uživati u ovom kreativnom konceptu i ovogodišnji program je fenomenalan

Razdoblje Adventa u Zagrebu, poznato je kao vrijeme kada grad živi u svom najljepšem sjaju i punim plućima. Mnoštvo sadržaja i sveobuhvatne ponude nije nedostajalo ni ove godine, ali stiglo je novo desetljeće i mjesec siječanj koji se čini poput nove prazne stranice koju valja započeti kreativno u nekom ugodnom društvu i atmosferi.

Najpoznatiji subotnji žamor u zagrebačkom centru grada, popularna špica i ove će godine postati nezaobilazna destinacija radi manifestacije pod nazivom „Art Hood“. Svima dobro poznata adresa – Preobraženska 3, mjesto je na kojem se nalazi popularni ugostiteljski objekt Supercaffe koji i ove godine nastavlja svoju prošlogodišnju misiju. Zanimljivo, inovativno, svježe i drugačije, sve su to epiteti koji krase događaj poput ovog. Na radost i oduševljenje mnogih koji su prošle godine imali priliku uživati u ovom kreativnom konceptu i ovogodišnji program je fenomenalan.

Riječ je o programu koji počinje ove subote, 11. siječnja 2020. te traje sve do 29. veljače 2020. Rezerviran je za subote u kojima gužve i zabave neće nedostajati. Ovim se konceptom svim kreativcima želi pružiti prilika i iskustvo samostalne izložbe, a organizatori pozivaju zainteresirane kreativce da ih slobodno kontaktiraju putem njihovih društvenih mreža. Projekt slovi kao odlična prilika za mnoge nove, mlade i talentirane autore koji žele svoje debitantsko predstavljanje napraviti upravo u kultnom urbanom ambijentu, na iznimno frekventnoj lokaciji u centru grada. Isto tako, ovaj neobičan spoj lifestyle-a i kulture, odlična je vijest i za posjetioce, koji će tijekom siječnja i veljače moći sudjelovati u rušenju stereotipa vezanih uz tradicionalne načine izlaganja umjetnina, ispijajući mirisnu kavu na špici s pogledom na famozna funkcionalna djela talentiranih umjetnika poput Igora Oliverića i Jasena Čeke. Umjetnici produkt dizajna Igor Oliverić i Jasen Čeko predstaviti će svoje autorske modele industrijskih lampi. Ovaj zanimljivi koncept spojio je dvojac kreatora relativno nezastupljene umjetničke forme, a produkt koji izlažu osim što je funkcionalan, zaista su mala umjetnička djela. Na pitanja o inspiraciji i pripremi za svoja umjetnička djela, Zadranin Igor Oliverić, koji dosad ima tridesetak unikatnih dizajnerskih lampi u svom portfoliu, otkriva kako kod njega ne postoje skice i nacrti. „Samo krenem, pa gdje stignem s produktom. Svaki dizajn, ideja o lampi meni dolazi impulzivno. Najčešće moje lampe stvori jedan detalj, od kojeg krenem sve ostalo raditi, da li je to sjenilo nekakvo, stari barometar ili neki cool ventil, komad stare daske… “ –  govori dizajner. S druge strane, umjetnik Jasen Čeke šaljivo govori kako su za njegov aktualan rad zaslužni umjetnička škola, par poslova u prodaji, vodstvo u maloprodaji, svega nekoliko ljubavnih brodoloma i malo duhovne mudrosti. U svakom slučaju finalni vizualni produkt, nakon sati provedenih u radioni i ideje pretvorene u stvarnost, daju rezultat svjetskih razmjera. Također, valja napomenuti kako su svi izloženi komadi prodajni primjerci te idealan način da osvježite svoj kućni interijer ili nekoga usrećite vrlo kreativnim i unikatnim komadom.

Ovogodišnje otvorenje izložbe uveličat će karizmatični tenor Mate Grgat i prijatelji, a uz Supercaffe tradiciju dobra atmosfera je zajamčena. Tijekom trajanja Art Hooda, svoja djela će prikazati i autorica Petra Rožanić sa svojom serijom aktova, Plakata – koja oduševljava publiku svojim art printom i studio Može s fenomenalnim art ilustracijama.

Prijave za sudjelovanje su i dalje otvorene, a sve informacije možete pronaći na društvenim mrežama Supercaffea i Art Hooda, dok se svi koji su zainteresirani za izlaganje još uvijek mogu prijaviti putem e-mail adrese arthood.prijave@gmail.com

Prijave traju do 27. siječnja, a možda ste baš vi idealan kandidat za predstaviti nešto u čemu će brojni posjetitelji uživati.

PR365