Samsung predstavlja Wind-Free™ Deluxe uređaje s jedinstvenom Samsung Wind-Free™ tehnologijom hlađenja

Nakon službenog predstavljanja nove platforme zidnih klimatizacijskih uređaja Wind-Free™ u siječnju ove godine, tvrtka Samsung predstavlja Wind-Free™ Deluxe, zidni klimatizacijski uređaj za svoje VRF (DVM) i Eco Heating System (EHS) dizalice topline. Time je proširila svoj asortiman Wind-Free™ zidnih uređaja na srednje i velike poslovne zgrade, poput hotela i ureda. Uz Wind-Free™ Deluxe uređaje za EHS sustave, moguća je implementacija sveobuhvatnog rješenja sustava grijanja i hlađenja u privatnim kućanstvima. Wind-Free™ Deluxe uređaji opremljeni su jedinstvenom Samsung Wind-Free™ tehnologijom hlađenja, upotpunjenom mogućnostima inteligentnog upravljanja uz dodatnu prednost iznimno jednostavne ugradnje.

Kada je riječ o EHS sustavima, Wind-Free™ Deluxe uređaji mogu se kombinirati s TDM Plus dizalicama topline i integriranim hidrojedinicama sa spremnikom, kako bi se dobilo ClimateHub rješenje za hlađenje, grijanje i pripremu tople vode u kućanstvima.

„Predstavljanjem novog Samsung Wind-Free™ zidnog asortimana proizvoda za kućanstva ranije ove godine učvrstili smo našu poziciju predvodnika u dovođenju inovativnih proizvoda za sustave grijanja i hlađenja na tržište. No naš je cilj uvijek bio Wind-Free™ tehnologiju učiniti dostupnom i širem krugu korisnika. Wind-Free™ Deluxe uređaj sada nam omogućuje ostvarenje tog cilja, u sklopu kojeg korisnicima nudimo mogućnost uživanja u udobnosti klimatiziranog zatvorenog prostora bez neugodnog hladnog propuha.“, rekao je Xavier Feys, predsjednik Odjela za pretprodaju, razvoj poslovanja, korisničku podršku i upravljanje proizvodima društva SEACE.

Tehnologija hlađenja Wind-Free™

Slično kao kod Wind-Free™ zidnih modela uređaja za upotrebu u kućanstvima, Wind-Free™ Deluxe uređaj odlikuje se jedinstvenom Wind-Free™ tehnologijom tvrtke Samsung. Tehnologija Wind-Free™ poboljšava doživljaj udobnosti u zatvorenom prostoru upotrebom tisuća mikrorupica za ravnomjeran protok svježeg zraka bez neugodnih naleta hladnog zraka. U načinu rada Wind-Free™ zrak se širi lagano i tiho, stvarajući tako okružje ‘mirnog zraka, što vam omogućava ugodan život, rad ili odmor bez neugodnog hladnog propuha.

Radi pametno

Uređajem Samsung Wind-Free™ Deluxe moguće je upravljati s pomoću žičanih ili bežičnih upravljača koji se odlikuju brojnim naprednim funkcijama za jednostavno upravljanje unutarnjim jedinicama klimatizacijskih sustava. Osim toga, upravljanje radom i nadzor jedinice mogući su i na daljinu zahvaljujući aplikaciji Samsung SmartThings i opciji za glasovno upravljanje Bixby, s pomoću kojih korisnici mogu uključivati ili isključivati svoj klima uređaj, birati željene načine hlađenja, postavljati raspored rada jedinice, i pratiti potrošnju energije. Za mogućnost korištenja pametnim funkcijama uređaja, potrebna je ugradnja opcionalnog Wi-Fi seta.

Jednostavan za ugradnju

Nova je jedinica dizajnirana za bržu i lakšu ugradnju i servisiranje u odnosu na uobičajene zidne modele uređaja. U usporedbi s uobičajenim nosačima, Wind-Free™ Deluxe uređaj upotrebljava valjkasti tip nosača koji lako klizne na svoje mjesto i za čiju su ugradnju potrebna samo dva vijka. To dovodi do čak 45 % kraćeg vremena ugradnje u usporedbi s uobičajenim modelima. Osim toga, jedinica je opremljena i donjim poklopcem s klik-sustavom postavljanja, što ga čini jednostavnim za otvaranje i zatvaranje u slučaju potrebe za servisiranjem. Zahvaljujući filterima zraka smještenim s vanjske strane, servisiranje je moguće izvesti bez otvaranja cijele jedinice.

TDM Plus

U sklopu asortimana EHS, Wind-Free™ Deluxe uređaji mogu se kombinirati sa sustavom TDM Plus. Ovaj sustav sveobuhvatan je ‘sve u jedan’ sustav zrak/voda (A2W) i zrak/zrak (A2A) koji nudi cjelovito klimatizacijsko rješenje za kućanstva. Pogodan je za upotrebu tijekom cijele godine za potrebe grijanja i hlađenja, a zadovoljit će niz najrazličitijih potreba korisnika u najrazličitijim situacijama. Omogućuje ugradnju sustava podnog grijanja/hlađenja kao i sustava grijanja s pomoću radijatora, a nudi i mogućnost hlađenja sustavom zrak/zrak s različitim mogućnostima klimatizacije, primjerice putem novih Wind-Free™ Deluxe uređaja. Potencijal sustava moguće je maksimalno iskoristiti spajanjem na sustav Smart Grid ili sustav napajanja solarnom energijom (PV).

mpr