Zakoračite s djecom u digitalni svijet uz Samsung Kids!

Svi znamo da su naši najmlađi veliki istraživači, a često se i bolje od nas privikavaju na nove digitalne tehnologije koje se mijenjaju iz dana u dan. Roditeljima to ponekad predstavlja pravi izazov, jer razigrane mališane trebamo i zaštiti od brojnih opasnosti koje se nalaze u virtualnom svijetu. Roditeljske brige nestaju uz Samsung Kids – posebnu aplikaciju za pametne telefone i tablete koja nudi prilagođen način rada te budi dječju maštu i znatiželju. Uz pomoć samo jednog dodira na traci Brzih funkcija unutar Samsung tableta i pametnih telefona, zajedno sa svojim najmilijima otputujte u čaroban svijet kreativnosti!

  1. Družite se s Croocroom i prijateljima te dizajnirate njihov dom

Kada se pokrene Samsung Kids aplikacija, dočekat će vas vođa ekipe te veliki pustolov Crocroo, koji će vas voditi kroz cijelo sučelje te objašnjavati što i gdje dodirnuti na zaslonu. Crocroo će vas zatim upoznati i sa ostalim članovima njegove virtualne zajednice, a to su slikar Bobby, glazbenica Lisa te simpatični ljenivac Cooki koji obožava kuhati. Zajednički pomozite Crocroou dizajnirati dom za njega i njegove prijatelje te im pomozite u svakodnevnim zadatcima u aplikaciji Crocroovo selo prijatelja.

  • Učite kritički razmišljati i programirati

Crocroo nije samo vođa, nego i veliki avanturist! U aplikaciji Crocroova pustolovina možete promatrati prolaženje zadataka i rješavanje problema te razvoj vještina kritičkog mišljenja kod vašeg djeteta. U aplikaciji se dijete može prvi put susresti i s pojmom programiranja, gdje se uz pomoć blokovnog kodiranja dijete (ali i roditelji!) mogu upoznati s osnovnim informatičkim pojmovima. Isto tako, dostupne su i dodatne igre i izazovi koje vaše dijete može samostalno preuzeti zbog prilagođenog sučelja Galaxy Storea.

  • Isprobajte različite instrumente

I vi i vaše dijete volite pjevati i plesati? Ne brinite se, glavna glazbena umjetnica Lisa tu je za vas. Uz pomoć aplikacije Čarobni glas, možete se zajednički snimiti te pretvoriti svoje glasove kao da ga pričaju Samsung Kids virtualni prijatelji. Nadalje, tu je i Lisin čarobni bend koji omogućava snimanje i pjevanje pjesama, kao i isprobavanje različitih instrumenata. Naravno, nemojte zaboraviti snimiti i zajedničku fotografiju svog benda uz specijalne vizualne efekte u prilagođenoj aplikaciji kamere.

  • Budite digitalni umjetnici

Osim učenja i glazbe, umjetnička duša grupe Bobby pobrinuo se da podijeli svoju strast u stvaranju umjetničkih djela na različitim platnima. U aplikaciji Moj umjetnički studio, s Bobbyem je moguće crtati i stvarati naljepnice, a za prave umjetnike tu je i crtanje u pijesku i svemiru, kao i brojne bojanke u igri Bobbyjevo platno.

  • Razvijajte zdrave digitalne navike

Koristeći se naprednim roditeljskim postavkama, moguće je ograničiti vrijeme korištenja pametnih telefona i tablet uređaja djeci kako bi se zajedničkim obiteljskim snagama razvijale zdrave digitalne navike. Roditelj, ne brinite – čak i najznatiželjnije mališane zaustavit će posebna PIN lozinka u pokušaju promjena postavki. Dodatno, roditelj može definirati i telefonske kontakte kojima dijete ima pristup.

Na kraju igre, roditelji imaju pristup detaljnim izvještajima koje daju uvid o vremenu korištenja, upotrebi najčešćih aplikacija, učestalim telefonskim kontaktima, pa čak i kreativnim radovima djeteta tijekom igre i stvaralaštva.

Stoga, zajedno sa svojom djecom uplovite u pustolovan, digitalni svijet pun novih znanja koji je siguran za vaše najmlađe! Instalacija na Samsung pametnim telefonima i tabletima je vrlo jednostavna, a uz pomoć interaktivnog sučelja i roditeljskih ograničenja, vaše dijete može sigurno koristiti uređaj, čak i ako se vi kao roditelji ne možete pridružiti virtualnoj zabavi za cijelu obitelj.

mpr