NENADMAŠNA OSOBNOST PRIRODNOG KAMENA

Susret prirodnih materijala i novih tehnologija za trajne,      praktične i bezvremenske interijere usklađene s prirodom

Kada prirodni kamen susretne savršenstvo keramičke tehnologije pretvara se u bezvremenski materijal koji postaje glavni protagonist priče o savršeno uređenim interijerima i eksterijerima usklađenih s prirodom. Predvodnik na tom području, talijanski brend Supergres, pomno odabire različito kamenje i vjerno reproducira njegove estetske karakteristike, nijanse i detalje. Zadržavajući sva izvorna obilježja pojedine vrste, stvara se posljednja generacija porculanskog kamena, izgledom nalik talijanskom, nordijskom i tipičnim srednjoeuropskim primjercima poput engleskih, francuskih i njemačkih komada. Svako lice kamena odabranog za reprodukciju razlikuje se od ostatka serije, što rezultira podlogom vrlo promjenjive ali istovremeno uravnotežene i skladne grafike. Na ovaj način svaki pod s efektom kamena – u konačnici od gres porculana – ima jaku osobnost te se prilagođava bilo kojoj vrsti okoliša, stambenom i javnom, unutarnjem i vanjskom prostoru, stvarajući funkcionalne i otporne te elegantne površine.

‘Najnovija Stoorm kolekcija nadahnuta je kvarcitom, kamenom od davnina poznatim i cijenjenim zbog svog nenadmašnog izgleda. Iznimno vjerno reproducira izgled prirodnog kamena upotpunjavajući ga bogatim nijansama boja. Obogaćen je vrhunskom otpornošću i praktičnim osobinama porculanskog kamena. Dostupan je u teksturiranom završnom sloju za vanjske prostore i mekšoj verziji pogodnoj za interijere – sve kako bi se jamčila vizualno ujednačena podloga’, objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Prema njezinim riječima, druga Supergres linija zidnih i podnih obloga naziva Lake Stone inspirirana je prirodnim kamenjem izvađenim u britanskom Lake Districtu. Zahvaljujući svojim tehničkim i funkcionalnim svojstvima moderan i ugodan na dodir pod od Lake Stonea savršen je za komercijalne i stambene prostore u kojima se dizajn i suvremeni stil stapaju s tradicijom. Često ga odabiru vlasnici bazena jer ga njihova reljefna protuklizna površina čini idealnim za vanjsku primjenu.

Serija Stonetrack također se diči iznimnim protukliznim svojstvima, a otporna je na toplotni udar i koroziju te ne upija ulja, boje i tekućine. Pogodna je za podove terase, verande, trijemove i oblaganje različitih vanjskih puteva. Odlikuje se elegantnim šarama koje reproduciraju izgled prirodnog kamena, a u soft touch verziji koordiniranom grafikom jamči se kontinuirani efekt između zatvorenih i vanjskih prostora.

Inspirirajte se novim Supergres serijama i svoj dom ili mjesto za odmor oplemenite renomiranom keramikom koja će dizajnom u potpunosti biti usklađena s prirodom.

Više informacija potražite u salonu Vodotehnika na adresi Kovinska 3, Zagreb: radnim danom od 8 do 17 h ili posjetite web stranicu: www.salon-vodotehnika.hr      

Conor