Čaroban i potresan roman o fascinantnom razdoblju ljudske povijesti s briljantnim ženskim likovima

FAMILIJARI, Stacy Halls

– Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja hrvatski prijevod romana Familijari engleske autorice Stacy Halls, koji donosi povijesnu priču mračne atmosfere smještenu na sjeverozapad Engleske u razdoblju lova na vještice. Knjiga je dostupna na webshopu Znanje uz popust od 10% i besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 150kn: https://znanje.hr/product/familijari/268384.


1612. Fleetwood Shuttleworth, sedamnaestogodišnja gospodarica velebnog Gawthorpe Halla, trudna je već četvrti put. No ona još nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja i njezin muž Richard u strahu je da će ostati bez nasljednika. Da stvar bude gora, Fleetwood otkriva pismo koje nije smjela vidjeti, u kojem liječnik piše Richardu da ona neće preživjeti porođaj.
I tada, posve slučajno, Fleetwood upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete. Međutim, Alice uskoro optuže da je vještica.
Dok jačaju međusobna optuživanja i zloglasna suđenja vješticama potresaju sjeverozapad Engleske, Fleetwood riskira sve da pomogne Alice. Sudbine dviju žena u smrtnoj opasnosti isprepliću se i postaju neraskidive dok im preostaje sve manje vremena za spas…

„Ovo je kompleksan je i senzibilan portret hrabre i uporne mlade djevojke koja traži svoje mjesto u svijetu. Roman koji se mora pročitati.“ – Heather Morris

„Intrigantna priča o fascinantnom razdoblju ljudske povijesti, s briljantnim ženskim likovima.“ – Libby Page

Stacey Halls odrasla je u Rossendaleu u pokrajni Lancashire i oduvijek ju je fascinirala priča o vješticama iz Pendlea. Studirala je novinarstvo na Sveučilištu u Lancashireu i radila je u izdavačkoj kući Bookseller kao medijska urednica i pisala za časopis Psychologies, gdje je danas jedna od urednica. Više o njoj možete saznati na www.staceyhalls.com.

Znanje