DNA – projekt koji okuplja mlade ilustratore uspjehom obilježio kraj godine

Da mlade snage umjetničke scene imaju sjajnu budućnost, pokazala je i protekla godina koju je obilježio veliki projekt DNA u sklopu kojeg su umjetnička djela pronašla i svoju praktičnu, uporabnu stranu. Ilustracija kao jedna od najpopularnijih umjetničkih formi osvojila je svijet popularne umjetnosti ispreplićući se s modnim i produkt dizajnom. Upravo s tim ciljem, kako umjetnost popularizirati i približiti publici kroz svakodnevni život, portal FASHION.HR osmislio je projekt koji već dvije godine zaredom okuplja talentirane mlade ilustratore.

Osim što je tijekom cijele godine publika mogla virtualno pratiti radove umjetnika kroz wallpapere dostupne svima, ilustracije su dobile i svoje mjesto na omiljenim modnim dodacima poput hoodica, ruksaka, kišobrana, a suradnju su obilježile i piknik dekice, rokovnici te drugi predmeti u limitiranoj izvedbi, koje su krasile ilustracije mladih umjetnika u protekle dvije godine. Kraj protekle godine obilježila je izložba radova i ilustracija na kojoj su na zanimljiv način, spojivši ilustracije kao likovni rad i dizajnirane komade koji su ih pratili, svoje ideje predstavili mladi ilustratori: Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Ivan Stanišić, Sanja Stojković i Anja Sušanj. Projekt DNA nastao je kao jedinstvena platforma za brojne mlade i neafirmirane ilustratore čiji talent i rad ne bi smjeli ostati skriveni. Također, DNA projekt drugu sezonu za redom omogućuje mladim ilustratorima da bez ograničenja izraze svoje vizualne ideje i virtualne koncepte. Nastao u suradnji s brandom Beck`s, ovaj kreativni projekt još je jednom dokazao kako se granice između moderne umjetnosti i popularne kulture brišu, pa su ilustracije na komadima primjenjivim u svakodnevnom životu logičan spoj. Becks`s podržava i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu, a ulaskom u ovaj projekt prepoznao je značaj i važnost mladih kreativnih snaga.

DNA projekt u protekle je dvije godine okupio umjetnike različitih stilova i razmišljanja što je pokazalo cijelo bogatstvo scene. Motivi su često preuzeti iz stvarnog svijeta, obrađeni na specifičan način koji izlazi iz uobičajene forme i oblika što je stvorilo potpuno nadrealne fantastične radove od kojih će neki zasigurno postati zvijezde naše pop kulture.

RED