Međunarodni klub žena Zagreb

1. prosinca 2019. godine Međunarodni klub žena Zagreb organizira već tradicionalni Božićni sajam u prostorijama Zagrebačkog Velesajma (Paviljon 8). Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, a ima humanitarnu narav.

Uz podršku predsjednice i gradonačelnika grada Zagreba te ostale uvažene goste, preko 35 predstavništva stranih država u Republici Hrvatskoj otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim te im predstaviti autohtona jela svojih država, pa će tako svi posjetitelji imati priliku „proputovati svijetom“ te uživati u gastronomskim užicima raznih kultura. Cjelokupno događanje biti će upotpunjeno međunarodnom glazbom te spektakularnim nastupima u tradicionalnim nošnjama, dok će samo događanje otvoriti solistica Valentina Fijačko Kobić sa arijom iz moderne opere “Madam Butterfly” te će cijeli nastup biti praćen orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje koji će također imati priliku osvojiti vrijedne nagrade putem bogate tombole i tako učestvovati u prikupljanju sredstava koja su ove godine namijenjena udruzi Mali Zmaj u Zagrebu*.

*Mali zmaj je udruga koja ima za cilj poboljšati kvalitetu života siromašne djece i djece u potrebi. Mali zmaj je neprofitna, nevladina organizacija koja djeluje već 10 godina sa središtem u Zagrebu. Članovi udruge su volonteri, njih 56. Mali zmaj pomaže preko 150 obitelji u Hrvatskoj sa ukupno 350 djece. Ove obitelji od udruge na mjesečnoj bazi dobivaju pomoć u obliku hrane, namirnica, odjeće i ostalih potrepština neophodnih za život.

Međunarodni klub žena Zagreb poziva sve zainteresirane da potpomognu dobru svrhu te ujedno provedu nedjeljni dan u zabavnoj atmosferi upoznajući različite kulture i njihovu gastronomiju.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece. Novčana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR16 2340 0091 5110 3693 8. SWIFT CODE: PBZGHR2X

Morana Petričević