Nenadmašan spoj tehnologije i kreativnosti u novoj kolekciji Jelene Holec

Nova modna kolekcija talentirane dizajnerice Jelene Holec autentičan je spoj prepoznatljivog  modnog rukopisa i najnovije tehnologije tiska na tkaninama. Poznata po koloristički izrazito bogatim tkaninama koje jako često i sama dizajnira, Holec je za sezonu jesen/zima 2020./21. kreirala kolekciju, koja će oduševiti suvremene žene čiji je stil urban, moderan ali prepun detalja koji definiraju njihov autentičan stil. No, ono što je posebno za ovu kolekciju, spoj je mode i vrhunske tehnologije, zahvaljujući kojoj su nastali jedinstveni printevi na tkaninama.

Dizajnerica je poželjela sama kreirati boje i uzorke na tkaninama koje je izradila uz pomoć HP Stitch tekstilnog printera što joj je omogućilo iznimno žive boje, posebne dubine što cijeloj kolekciji daje dozu razigranosti idealne za zimske dane pred nama. Kolekcija donosi komade koji savršeno odgovaraju potrebama suvremene žene s dozom sportske elegancije i neopterećenog šarma te nudi bogatu paleta dugih sportskih kaputa i puffer jakni koje su zaštitni znak ove zime. Sportski stil kombiniran s apstraktnim uzorkom na tkaninama te futuristički materijali, delikatno su kombinirani s bogato nabranim rukavima, visokim ovratnicima i voluminoznim kragnama.

Posebnu pažnju privlače dvostrane jakne koje možete nositi na dva načina ovisno o raspoloženju. „Ova kolekcija posebno je zanimljiva jer spaja tradicionalno i futurističko i to ne samo u kreaciji nego i u izvedbi. Jako mi je važno da su tkanine od kojih radim odjevne komade u jednako kvalitetnoj paleti boja kao što sam ih ja digitalno kreirala i upravo tu kvalitetu i dinamičnost digitalnom printa mi je omogućio HP Stitch printer i vrhunska ekipa stručnjaka iz tiskare Šimić  & Co. koji se već 30 godina bave tiskom na tkaninama. Ovako tiskane tkanine garantiraju dugoročnost boje, nijanse su žive i duboke i ne blijede. S obzirom da kombiniram crne i sive tonove s purpurnim i maslinastim jako mi je važna preciznost i kvaliteta tiska na tkanini“, izjavila je dizajnerica Jelena Holec čiji će statement komadi zasigurno biti must have ove sezone.

Za one koji se odjećom poigravaju i vole koketirati s bojama, ova je kolekcija sjajan odabir ne samo zbog tkanina nego i zbog majstorskih krojeva koji obiluju detaljima. Feminizirana kolekcija izražene siluete nosi snažnu poruku dizajnerice koja u svojim kolekcijama kontinuirano slavi snažne žene. Predvodnica mladih snaga na dizajnerskoj sceni oduvijek u svom procesu rada koristi moderne tehnologije jer ju kako kaže „uzbuđuje spajanje dostupnih tehnologija koje rezultiraju jedinstvenim i autentičnim komadima“. Brz i kvalitetan digitalni tisak iznimno joj je važan jer često proizvodi male serije i radi po narudžbi klijentica pa izrada materijala mora biti brza i precizna. Partnerstvo s tvrtkom Fortuna Digital, koja je zastupnik HP Stitch tekstilnih printera omogućuje joj da uvijek iznova dobije jednaku kvalitetu tiska na tkaninama što je njezin prepoznatljiv potpis. Prateći svjetske trendove, Holec kontinuirano surađuje s partnerima koji njezin rad čine jedinstvenim i pružaju vrhunsku kvalitetu materijala što joj je kao dizajnerici iznimno važno. „Želim da moji komadi traju i da žene koje nose moju odjeću i nakon par godina mogu uživati u svom kaputu ili jakni jer samo ulaganje u kvalitetu stvara održivost i dugotrajnost u modi“, poručuje dizajnerica.

Autorski tim:

Fotografija: Zvonimir Ferina

Modeli: Korina Brečić (Talia models), Antonia Tea Beroš (IM Studio Models Agency)

Kosa: Hairvetica

Make up: Kasandra Draganić

Cipele: Högl

.

.

RED