Grad Beč ulaže u prevenciju nasilja

Austrijska prijestolnica izdvaja 100.000 eura za potporu udrugama koje se zalažu za sprječavanje nasilja nad ženama i djecom

Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa danas više nego ikad do izražaja dolazi važnost zaštite žena i djece od nasilja. Stoga je Grad Beč odlučio uložiti više financijskih sredstava u prevenciju kao najbolji oblik zaštite od nasilja. Tako će ove godine izdvojiti čak 100.000 eura za potporu dviju bečkih udruga ‒ „White Ribbon Österreich” i „Männerberatung” ‒ koje se već dugi niz godina zalažu za sprječavanje i borbu protiv nasilja u obitelji i među partnerima. One su, između ostaloga, posvećene edukaciji muškaraca, i to već od mlađe dobi, gdje ih, primjerice, kroz razne radionice podučavaju metodama rješavanja sukoba. Osim toga nude i savjetovanja za muškarce te u sklopu brojnih projekata organiziraju predavanja i rasprave kako bi se podigla svijest o ovome problemu.

„Trenutačna situacija predstavlja izazov za sve nas. Stoga je upravo sada iznimno važno postaviti dobar primjer u kontekstu prevencije i zaštite od nasilja te u to dodatno ulagati”, kazao je Peter Hanke, član bečkog poglavarstva za financije.

Članica gradskog poglavarstva za prava žena, Kathrin Gaal, istaknula je kako bi svaka žena i svako dijete u Beču trebali imati siguran život bez nasilja, a Grad ovakvim primjerom pokazuje kako je tu za svoje građane i u teškim vremenima.     

EurocommPR

Fotografija: © PID/VOTAVA