Mg Mivela – saveznik u borbi sa stresom

Na danas održanom druženju u zelenilu Dubravkinog puta Mg Mivela je predstavila svoje dvije nove ambasadorice, Renatu Sopek i Eciju Ojdanić. Žene čija je svakodnevica ispunjena obavezama do posljednje sekunde, a osim toga izložene su i priličnim fizičkim naporima Mg Mivelu koriste kao saveznika u borbi protiv stresa.

Užurbani način života, brojne privatne obveze i pritisci na poslu pretvorili su stres u svakodnevicu mnogih od nas te ga je Svjetska zdravstvena organizacija, ne bez razloga, još prije dvadesetak godina proglasila svjetskom epidemijom. Iako stres kao prirodna reakcija tijela u manjim količinama djeluje stimulirajuće, dugotrajna izloženost može izazvati niz zdravstvenih tegoba i bolesti opasnih po život.

„U borbi protiv stresa osobito je važan magnezij, koji se ponekad naziva “antistresnim mineralom“ zbog njegove pozitivne uloge u brojnim metaboličkim funkcijama, povezanima s negativnim posljedicama stresa. Zbog lošijih prehrambenih navika, kojima je danas izložen veliki dio populacije, povećan je i rizik nedostatka magnezija u organizmu, pa voda koja sadrži magnezij postaje sve važnija. Posebno je zato zanimljiva i značajna Mg Mivela, gazirana prirodna mineralna voda koja u 1 litri praktički zadovoljava dnevne potrebe za magnezijem. Pijenjem Mg Mivele tijekom dana, uz neophodnu hidraciju, osigurava se i uravnotežen unos magnezija, neophodnog za vitalne tjelesne funkcije. Pored toga, Mg Mivela ima vrlo ugodan okus zahvaljujući karakterističnoj mineralnoj kompoziciji u kojoj je magnezij u bikarbonatnoj formi, a koja ujedno niti ne dovodi do laksativnog učinka.“ Izjavila je Mašenjka Katić, magistrica nutricionizma i prva certificirana somelijerka za vodu u Hrvatskoj.

 Renata Sopek je istaknula kako puno trenira te osmišljava i sudjeluje u projektima vezanim uz tjelovježbu, pa uvijek naglašava važnost uravnotežene prehrane i njezinu nužnost u postizanju željenih rezultata.

„Pazim na prehranu, a zbog žestokih treninga i životnog tempa potrebna mi je i dodatna vitaminizacija. Mg Mivela je već dugo moj izbor, jer magnezij doprinosi opuštanju mišića i regeneraciji te umanjuje umor nakon treninga, a usput se pobrinem i za dovoljan unos tekućine“, izjavila je naša poznata promotorica zdravog života Renata Sopek.

Vodeći privatno kazalište, ali i aktivno se baveći glumom, redovitim treniranjem i trčanjem maratona te brigom za obitelj, Ecija Ojdanić zbilja ima raspored ispunjen do posljednje sekunde. „Ja sam jednostavno takav stresan tip osobe“, sa smiješkom govori Ecija i naglašava kako voli svojoj obitelji skuhati ručak, otići na sve potrebne sastanke, pripremati predstave, ali i svakodnevno barem sat vremena trenirati. „Kako bi moje tijelo izdržalo sve što sam zamislila potrebna mi je snaga, koju sam dobila bavljenjem sportom, ali moram brinuti i kako mu vratiti sve ono što tijelo potroši. Hidratacija mi je jako važna, a magnezij treba mojim mišićima kako bi se opustili i zato mi je Mg Mivela uvijek pri ruci i osigurava mi  dovoljnu količinu magnezija. Moji mišići to svakako osjećaju“, izjavila je Ecija Ojdanić.

Litra Mg Mivele zadovoljava dnevnu potrebu za magnezijem, mineralom koji ima veliku ulogu u nizu metaboličkih procesa, a posebno je važna njegova uloga u borbi protiv stresa.

PR: Abeceda komunikacije