Dr. Vitalli Vel u Hrvatskoj otvorio Terapijski centar za osobe s razvojnim i mentalnim poteškoćama

Ono po čemu je dr. Vel poseban jest da traži i liječi uzrok bolesti, a ne posljedice! S obzirom na to da je liječenje mnogih bolesti tradicionalnim metodama osuđeno na neuspjeh, jer se često opisuju kao bolesti nepoznatog uzroka, metoda dr. Vela pokazuje fascinantne uspjehe

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju često ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii Vel čini izvanredne stvari. Osobe koja nisu mogle hodati nakon nekoliko terapija naprave prve korake, one koje nisu mogle govoriti pokazuju veliki napredak…

Dr. Vel diplomirao je na Medicinskom sveučilištu u Kijevu te na Državnom sveučilištu u Zaporožju a specijalizirao je vertebrologiju i terapeutske masaže. Jedan je od najcjenjenijih liječnika u svijetu kod dijagnosticiranja i liječenja stanja poput zakrivljenosti kralježnice (skolioza, kifoza), rehabilitacije djece s dijagnozom cerebralne paralize, osteoartritisa, hidrocefalusa, oštećenja vida i sluha do problema sa spavanjem, migrenskih glavobolja, utrnulosti u rukama i nogama, hernije diska i mnogih drugih.

Zbog njegovih inovativnih metoda i izvanrednih uspjeha, posebno u liječenju djece s razvojnim i mentalnim poremećajima, mnogi roditelji zadnjih godina nastoje dobiti termin za liječenje svoje djece u njegovom centru u Poljskoj. Na poticaj nekolicine roditelja iz Hrvatske i potrebe koje postoje u regiji dr. Vel je odlučio krajem prošle godine otvoriti Dr. Vel terapijski centar u Zagrebu u kojem radi sa svojim timom vrhunskih stručnjaka; neurologa, ortopeda, vertebrologa, neurologopeda i kineziologa.

Ono po čemu je dr. Vel poseban jest da traži i liječi uzrok bolesti, a ne posljedice! S obzirom na to da je liječenje mnogih bolesti tradicionalnim metodama osuđeno na neuspjeh, jer se često opisuju kao bolesti nepoznatog uzroka, metoda dr. Vela uklanja uzroke bolesti ne samo koštanog sustava, već i raznih bolesti unutarnjih organa.

Naime, dr. Vitalii Vel od malih je nogu pokazivao zanimanje za bolesti kojima mnogi nisu znali uzrok, stalno se propitkujući zbog čega je došlo do takvih poremećaja. Još pamti slučaj o kojem je kao 15-ogodišnjak čitao u novinama – o ženi koja je godinama imala jake migrene i nitko joj nije mogao pomoći. No, tijekom jedne druge operacije, prilikom premještanja na bolnički krevet naglo joj je glava otišla unazad i od tada su migrene prestale. Ispostavilo se kako je problem godinama ‘ležao’ u krivom položaju njezine kralježnice.
Taj je slučaj ostavio veliki trag na dr. Vela pa je tijekom godina rada u renomiranim centrima u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj kreirao jedinstveni koncept “mekotkivne korekcije zglobova i kralježnice” koji omogućuje nekirurško i neinvazivno suzbijanje patoloških učinaka ozljeda kralježnice na funkcioniranje mozga, organa i tjelesnih sustava.

Takav inovativni pristup u liječenju, posebno djece s dijagnozom cerebralne paralize i autizma, primjerice, pokazuje iznimne rezultate u razvoju motoričkih poremećaja i zaostatka u mentalnom razvoju. Kompleks terapijskih mjera usmjeren je na uklanjanje patoloških promjena koje proizlaze iz nedostatka kisika i / ili traume tijekom trudnoće i poroda.

“Korekcija mekih tkiva je metoda liječenja cijelog tijela manualnim i mehaničkim djelovanjem na mišićno-koštani sustav i unutarnje organe, koja uključuje mehanizme samoregulacije tijela, a obogaćena je osteopatskim tehnikama. Osnovna ideja ove tehnike jest sposobnost utjecaja na strukture koštane srži osobe kako bi se ublažila napetost mišića i eliminirao povezani sindrom boli; a to pridonosi povećanju amplitude pokreta u zahvaćenim zglobovima; obnovi pokretljivosti u segmentu kralježnice; jačanju i poticanju lokalne mikrocirkulacije; obnovi prijenosa živčanih impulsa i vraćanju protoka cerebrospinalne tekućine u normalu…“, objašnjava dr. Vitalii Vel.

Upravo zbog izvrsnih rezultata u liječenju poremećaja kod djece i odraslih te velike potrebe koju su iskazali roditelji iz naše regije, prošle godine je na adresi Medarska 67. u Zagrebu otvorio Terapijski centar dr. Vel koji je ubrzo postao sjedište za Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ali i druge zemlje iz šire regije.

Sve o dr. Velu i metodama liječenja te zakazivanju termina pregleda potražite na e-mail adresi: dr.vel.zagreb@gmail.com, na Facebook stranici i na Instagramu.

Tko je dr. Vitalii Vel?

Od 2003. do 2004. godine dr. Vitalii Vel radio je u Centralnoj gradskoj klinici broj 1 u Kijevu, a od 2004. do 2009. godine u njemačkoj privatnoj klinici ‘Quant plus’ u Osnabrucku. Godine 2010. seli se u Moskvu, gdje se zapošljava u Centru za rehabilitaciju djece a istodobno radi i s djecom s dijagnosticiranim autizmom i cerebralnom paralizom u delfinariju ‘Oskar’ u Ukrajini.

Zahvaljujući velikim uspjesima u liječenju i angažmanu rehabilitacijskog centra ‘Uniquecenter’, dr. Vel radi i u Poljskoj, dajući priliku za oporavak brojnoj djeci koja su mu došla nedijagnosticirana. Od 2018 god. radi u svojoj klinici ” Dr. Vel International Clinic” u Varšavi u Poljskoj, a u 2022 god. otvorio je kliniku u Martinu u Slovačkoj.

Nikolina Petan