35. REPUŠNIČKI SUSRETI U LONJSKOM POLJU, 14 – 15.6.2019.

35. Repušnički susreti u Lonjskom polju planirano će se održavati kroz dva dana, sa centralnim događanjem 15. lipnja. Brojna kulturno-umjetnička društva predstaviti će se svojim plesom, pjesmom, kazališnim izričajem i nošnjama, u malom živopisnom mjestu Repušnica pored Kutine. Cjelodnevni program održavati će se u centru mjesta, ali i Parku prirode Lonjsko polje. Manifestacija se oslanja na nasljeđe kraja kroz predstavljanje starih običaja, popularizaciju zaboravljenog lonjsko – poljskog života, kao što su izrada suvenira od raznovrsnog bilja, ekološka gastronomska ponuda OPG-a, jahanje, vožnja kočijama i čamcima. U sklopu manifestacije priprema se i etno izložba, likovna kolonija, predstavljanje starih zanata i brojni izlagači.

Za djecu se također pripremaju posebni sadržaji, poput biciklijade do Lonjskog polja, te edukativna radionica. U manifestaciju su uključene mnoge udruge i mali proizvođači koji prezentiraju stare zanate i vlastite proizvode, a posebno se ističu prikaz ribarenja starim alatom, uzgoj pčela i proizvodnja meda. Sportski program povezuje više generacija kroz natjecanje u tradicijskim sportovima (obaranje ruke, guranje pauzine…). Neće izostati ni zabavni sadržaji, poput dječje animacije i glazbenog programa, uz ugostiteljsku ponudu, a u večernjim satima publiku će zabavljati TS Begini.

Kroz niz ponuđenih aktivnosti, repušnjaci čuvaju kulturna blaga Moslavine te pritom uključuju i mlađe naraštaje u očuvanje kulturne baštine. Pridružite im se i vi! Provedite dan u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

PR: TZ Kutine