Huawei predstavio HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro u Parizu – odlikuje se dosad neviđenim senzorom, lećama i dizajnom

Tijekom ekskluzivnog događaja u Convention Centru u Parizu, Huawei Consumer Business Group (CBG) predstavio je HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro. HUAWEI P30 serija nastavlja se na već dobro poznatu HUAWEI P seriju – njen dizajn i fotografiju, kao najnaprednija serija kamera pametnih telefona. Uređaji sadržavaju inovativan HUAWEI SuperSpectrum Senzor, optičke SuperZoom leće, novu HUAWEI Time of Flight (ToF) kameru, te poboljšanu optičku te AI tehnologiju stabilizaciju slike. S ovim revolucionarnim tehnologijama, HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro snimaju izvanredne fotografije i video sadržaje.

“HUAWEI P30 serija predstavlja temeljni napredak nakon desetljeća razvoja tehnologije digitalne kamere i promijenit će pravila te preoblikovati percepciju mobilne fotografije. Inovacije poput HUAWEI SuperSpectrum Senzora i SuperZoom leća omogućuju nam da pogurnemo granice fotografije i videografije – granice koje je već davno trebalo pogurnuti. HUAWEI P30 serija postavit će pravila za narednu generaciju pametnih telefona omogućujući korisnicima da uhvate istinsku ljepotu koja ih okružuje putem uređaja koji im stane u dlan ruke”, izjavio je Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei CBG.

Mijenjanje pravila fotografije u izvanredne profesionalne slike – svaki put

HUAWEI P30 serija promijenit će očekivanja korisnika u kontekstu mobilne fotografije. S rekordno visokom DxO Mark ocjenom 112, HUAWEI P30 Pro opremljen je novom Leica Quad Camera sustavom, koji uključuje 40MP glavnu kameru s HUAWEI SuperSpectrum Senzorom, 20MP ultra-širokokutnu kameru, 8MP telefoto kameru, HUAWEI ToF kameru te 32MP prednju kameru koja podiže razinu snimanja selfija na novu razinu.

1/1.7-inčni HUAWEI SuperSpectrum Ssenzor ponaša se na svjetlu na potpuno novi način. RYYB HUAWEI SuperSpectrum Senzor odstupa od tradicionalnog RGGB Bayer filtera zamjenom zelenih piksela sa žutima, što daje visoku maksimalnu ISO vrijednost od 409.600 na HUAWEI P30 Pro te 204.800 na HUAWEI P30 pametnom telefonu. Ovaj temeljni napredak u tehnologiji senzora, u kombinaciji s HUAWEI AIS, OIS te HUAWEI P30 Pro širokim otvorom blende, omogućuje jedinstveno iskustvo fotografije i videografije u širokom spektru različitih scenarija i svjetlosnih uvjeta – uključujući i osvjetljenje niske razine – stvarajući jasnije slike s vidljivim detaljima te življim bojama.

Sasvim novi SuperZoom objektiv otišao je korak dalje, na superiornu razinu zumiranja fotografije, a sve se to ugradilo u uređaj bez narušavanja njegovog tankog i atraktivnog dizajna. Zahvaljujući novoj periskopskoj opciji, SuperZoom objektiv Huaweija P30  podržava 5X optički zoom, 10X hibridni zoom i 50 puta digitalni zoom. Telefoto kamera u uređajima Huaweijeve P30 serije “lomi” svjetlo pod kutem od 90 stupnjeva kako bi se povećala žarišna duljina uz minimiziranje visine kamere. Spomenimo ovdje i ToF kameru koja je integrirana na P30 Pro uređaju, a koja snima podatke o dubini polja kako bi pružila preciznu segmentaciju slike. Precizno mjerenje udaljenosti omogućuje simulaciju više razina bokeh efekata.

S druge strane, značajka Super Portrait snima čak i najsitnije detalje, kao što su primjerice pojedinačni pramenovi kose. Spomenuta značajka kombinira informacije o dubini s algoritmima za izradu besprijekornih fotografija s defokusiranim pozadinama.

Svemu navedenom pomaže Huaweijeva umjetna inteligencija koja sve što korisnik snimi pretvara u savršenu fotografiju ili video, dok AI HDR+ omogućuje da prednje i stražnje kamere selektiraju više fotografija snimljenih u brzom slijedu kako bi se uklonile preeksponirane i pozadinski osvijetljene slike.

Redefiniranje videozapisa na pametnim telefonima

Kamera na Huaweijevoj P30 seriji ima izuzetne mogućnosti, takve da ih se bez pretjerivanja može nazvati kinematografskima. Kineska kompanija je, naime, uvela potpuno novu eru u smislu studijske videografije.

Za spektakularno snimanje videozapisa zaslužan je Huaweijev SuperSpectrum Senzor koji omogućuje snimanje pri slabom osvjetljenju kako bi noćne scene izgledale realistične, s ogromnom količinom kvalitetnih detalja. Od velike je važnosti i sustav kojeg je razvio sam Huawei, a zove se HUAWEI AIS i OIS. Ti sustavi podržavaju stabilizaciju svih postavki prilikom snimanja videa, a što rezultira savršenim i harmoničnim snimanjem.

Osim toga u P30 seriji mobitela integriran je SuperZoom objektiv. On omogućuje oštro snimanje krupnih planova, dok AI Video Editor omogućuje korisnicima dodavanje pozadinske glazbe i specijalnih efekata u videozapise. Zbog svega toga može se nesumnjivo kazati kako je Huawei od P30 serije napravio mobilni produkcijski studio.

U ovom kontekstu svakako treba spomenuti i HUAWEI Dual-View opciju koja može istovremeno snimati dvije perspektive istog kadra i to koristeći više kamera istovremeno.

Nasljedstvo zapanjujućeg dizajna

Crpnjom inspiracije iz prirode i tehnologije postigao se zapanjujući dizajn i prekrasne boje. Dizajn Huaweijeve P30 serije, stvoren pomoću devet slojeva boje nanesene pomoću nano optičke tehnologije, inspiriran je jedinstvenom paletom boja i netaknutim izgledom soli. 6,47 inčni Huawei P30 Pro i 6,1 inčni Huawei P30 dolaze u Breathing Crystal, Amber Sunrise, Aurora, Pearl White i crnoj izvedbi. FHD+ (2340×1080) Dewdrop zaslon donosi maleni usjek, omogućujući tako da ekran zauzme maksimalnu količinu prostora prednjice uređaja. U raskošni zaslon ugrađen je čitač otisaka prstiju za brzu i sigurnu identifikaciju korisnika. Huawei P30 Pro dolazi s Acoustic Display tehnologijom koja omogućuje emitiranje zvuka visoke kvalitete kroz sam zaslon uređaja.

Ultimativna inovativnost

Inoviranje je u Huaweijevoj srži. Huawei P30 i P30 Pro dolaze s značajkama koje ih ističu kao tržišne lidere kombiniranjem snage, performansi i efikasnosti:

  • Huawei P30 serija pogonjena je 7nm Kirin 980 čipsetom koji donosi ultimativne performanse, vrhunsku efikasnost i brže prepoznavanje fotografije kroz svoje Dual-NPU AI rješenje.
  • Huawei P30 dolazi s Extendable Read-Only File System (EROFS) tehnologijom koja povećava responzivnost sustava. Posljednji EMUI 9.1 također podržava HUAWEI Share OneHop za jednostavno dijeljenje datoteka između Huaweijevih pametnih telefona i laptopa.
  • Baterija kapaciteta 4200 mAh i 40W HUAWEI SuperCharge tehnologija koja puni bateriju uređaja od nula do 70 posto u 30 minuta, omogućuju da uređaj izdrži pun dan intenzivnih aktivnosti.
  • HUAWEI SuperCool tehnologija poboljšava termalne performanse, držeći uređaj hladnim čak i tijekom intenzivnog korištenja.
  • Huawei P30 serija opremljena je brojnim naprednim komunikacijskim tehnologijama, poput Dual SIM i Dual VoLTE povezivosti.

Na događaju su također predstavljena i nova izdanja Huawei Watch GT-a – Active i Elegant Edition. Active Edition dolazi s iznimno dugotrajnom baterijom. Predstavljene su i HUAWEI FreeLace bežične slušalice s podrškom za HUAWEI HiPair za jednostavnije uparivanje i brzo punjenje. HUAWEI X GENTLEMONSTER EYEWEAR nove su pametne naočale razvijene u suradnji s dizajnerom naočala Gentle Monsterom.

Cijene i dostupnost

Novi HUAWEI P30 i HUAWEI P30 Pro globalno su dostupni prema sljedećim cijenama:

Model Verzija Cijena
HUAWEI P30 Pro 8GB RAM + 128GB ROM EUR 999
8GB RAM + 256GB ROM EUR 1,099
8GB RAM + 512GB ROM EUR 1,249
HUAWEI P30 6GB RAM + 128GB ROM EUR 799

HUAWEI P30 Pro dostupan je u posebnom izdanju Special Edition GIft Box. Ovo izdanje uključuje Huawei P30 Pro uređaj u bojama Breathing Crystal ili Pearl White te Pearl Pink glamuroznom maskom optočenom Swarovski® kristalima.