LEGENDARNA SVJETSKA DJ ZVIJEZDA ROGER SANCHEZ U ZAGREBU

Postati svojevrsnom legendom elektroničke glazbe veliki je kompliment. Jedan od onih koje možemo nazvati legendarnim je zasigurno Roger Sanchez, nagrađen Grammyjem 2003. godine. Ovaj američki DJ i danas je jedan od najtraženijih na svijetu, a u petak, 22. ožujka na radost brojne hrvatske publike dolazi u Zagreb. Kako najavljuje, nastup u klubu Magic bit će jedno posebno glazbeno putovanje njegovom karijerom.

Nastupa na brojnim svjetskim festivalima poput Glastonburyja, za njegove nastupe na Ibizi svakog se ljeta traži karta više. Zagrebački Magic počeo je pripreme za ovo, kako kažu, posebno gostovanje. Zvučni i svjetlosni efekti bit će posebno atraktivni, a na njima radi tim najboljih hrvatskih stručnjaka. Tehnički rider američke zvijezde nije lako zadovoljiti, no bit će nešto posebno što zagrebačka publika nema često prilike doživjeti.

Roger Sanchez karijeru je započeo u New Yorku kao student arhitekture s velikim darom za umjetnost. Danas dominira ogromnim plesnim podijima i predvodi festivale na svim stranama svijeta. Ljubav za stvaranjem glazbe prepoznao je njegov otac, inače inžinjer, koji ga je potaknuo da se bavi upravo glazbom. Prva ploča Dreamworld izašla je 1990., a tada je prvi put počeo i producirati glazbu. Remiksao je brojne slavne glazbenike među kojima su Michael Jackson, The Police, Diana Ross, Jamiroquai te Maroon 5.

Prestižnu nagradu Grammy osvaja za najbolju remiksanu stvar od No Doubt Hella Good. Pionir je podcastanja, dobio je prvu ikad nagradu za najbolji podcast na međunarodnim glazbenim nagradama 2007. Njegov trenutni podcast Release Yourself privlači više od 10 milijuna slušatelja iz cijelog sijeta, čak i tijekom napornih turneja. Svake godine slaže i istoimenu kompilaciju koja na jednom mjestu spaja njegove najbolje uratke kao i glazbu poznatih glazbenika te onih u usponu.

Zagrebački klub Magic ovim gostovanjem nastavlja lijepu urbanu priču te se nameće kao vodeće regionalno mjesto zabave.

PR: B.E.T.