Sudoku – od početnika do eksperta

Igra sudoku je globalni fenomen i zanimacija milijuna igrača diljem svijeta.

Globalnu rasprostranjenost i popularnost zahvaljuje činjenici da se pojavljuje u gotovo svim dnevnim tiskovinama i brojnim specijalnim izdanjima te velikom broju besplatno dostupnih aplikacija za razne operativne sustave kao i brojnim lako dostupnim web stranicama. Sudoku je jednostavna logička razbibriga za sve generacije koju možete rješavati u svako vrijeme i na svakom mjestu, a treba vam samo nešto za pisanje ili neki elektronički uređaj poput mobitela, tableta ili računala.

Knjiga Sudoku – od početnika do eksperta autora Žarka Čulića u izdanju tvrtke Element d.o.o. iz Zagreba, koncipirana je kao sveobuhvatni priručnik znanja i metoda za što uspješnije rješavanje ove jednostavne i zanimljive matematičko-logičke igre. U knjizi su dane smjernice za rješavanje sudokua različitih težina i obrađene su sve najvažnije i najznačajnije metode. Knjiga se temelji na gradivu koje je autor predavao na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, s tim da je značajno proširena i obuhvaća preko 70 različitih metoda koje se ne stignu sve obraditi tijekom jednog semestra na fakultetu.

U knjizi se spominju različite mogućnosti izbora metoda te načini rješavanja i uvijek su navedene preporuke uz pojašnjenja te razlozi pojedinog odabira proizašli iz osobnog iskustva autora i provjera tijekom izvođenja nastave i vježbi. Naglasak je stavljen na sistematizaciju rješavanja, uvođenje i sređivanje terminologije, pojašnjenje i pojednostavljenje pojmova bez korištenja kompleksnih matematičkih definicija i složenih logičkih izraza, na prepoznavanje metoda, varijanti i tehnika te pristupačnost svim skupinama korisnika, od početnih do naprednih.

Osobe koje su se već okušale u rješavanju sudokua, mogu preskočiti uvodni dio namijenjen početnicima i njihovim prvim koracima, a oni iskusni sigurno će naći dosta novog i zanimljivog u naprednim i vrlo naprednim metodama u drugom dijelu knjige. Na kraju svakog poglavlja nalaze se zadatci za vježbu s uputama za rješavanje, a na kraju knjige nalaze se dodatni zadatci za rješavanje različitih težina, kao i njihova rješenja.

Autor: Žarko Čulić

Izdavač: Element d.o.o., 2023.

ISBN: 978-953-197-906-1

Jezik: Hrvatski

Stranica: 323 u boji

Format: 240 x 200 mm

Cijena: 25,00 € (188,36 kn)

PR