PROCTER & GAMBLE NAJAVIO SPONZORSTVO-HRVATSKOM PARAOLIMPIJSKOM ODBORU U IZNOSU 45.000 EURA

Hrvatski paraolimpijski odbor i tvrtka Procter & Gamble Hrvatska objavili su suradnju povodom predstojećih Paraolimpijskih igara koje će se održati 2024. g. u Parizu. Kako bi se hrvatski paraolimpijski sportaši na što bolji način pripremili za najvažnije sportsko natjecanje u svijetu, Procter & Gamble Hrvatska najavio je sponzorstvo HPO-u u iznosu od 45 tisuća eura. Inicijativa pod nazivom „Pobjednici iz dana u dan“, bit će vidljiva u trgovinama Konzuma i dm – drogerie markta, kao i u ostalim većim trgovačkim lancima.

Procter & Gamble je od 2010. g. globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora i tijekom 13 godina suradnje milijuni ljudi diljem svijeta su svjedočili uspjesima poznatih sportaša i kroz marketinške kampanje kao što je „Hvala ti, mama!“, a pri tome su i kupnjom proizvoda kompanije P&G sudjelovali u sponzoriranju njihovog daljnjeg sportskog razvoja.

Prošle je godine ta suradnja, u sklopu sve većih napora kompanije Procter & Gamble na promicanju uključivosti i jednakosti na svim razinama pa tako i u sportu, proširena i na Međunarodni paraolimpijski odbor. P&G i unutar kompanije, ali i u aktivnostima u lokalnim zajednicama nastoji biti prepoznat po svojim inicijativama „Snaga dobra“ i „Snaga razvoja“.  

Procter &Gamble koristi svoj utjecaj i povjerenje koje mu pružaju milijarde korisnika diljem svijeta svaki dan jer želi u što većoj mjeri kreirati okruženje u kojemu su jednakost i uključivost moguće za sve. Vjerujemo u jednakost, ali i jedinstvenost svake osobe. Hrvatski sportaši na nevjerojatan način promiču hrvatsku raznolikost i hrvatske vrijednosti, a uspjesi hrvatskog paraolimpijskog sporta još i više svjedoče o civilizacijskim dosezima i moralnim vrijednostima društva koje im omogućuje uvjete za postizanje vrhunskih rezultata. Svjesni smo da uvijek može više, bolje i jače i zato je Procter & Gamble ponosan što može objaviti suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i što će hrvatski parasport dobiti na još većoj vidljivosti i značaju, a parasportaši i parasportašice dodatan poticaj za postizanje vrhunskih rezultata“, izjavila je Nikolina Silov Konjevoda, direktorica tvrtke Procter & Gamble za Hrvatsku i Sloveniju.

Sponzorstvo u iznosu od 45 tisuća eura namijenjeno je za podršku paraolimpijcima na putu za Pariz 2024., za razvoj parasporta za djecu s teškoćama u razvoju te za podršku sadašnjim i budućim paratriatloncima. Hrvatski paraolimpijski odbor neprestano priprema brojne hrvatske parasportaše i parasportašice za kvalifikacijska natjecanja.

„Poticanje izgradnje društva jednakih mogućnosti u kojem svako dijete s teškoćama u razvoju i svaka osoba s invaliditetom može konzumirati svoje pravo na bavljenje sportom u srži je našeg djelovanja. U tom pogledu naši paraolimpijci i paraolimpijke imaju značajnu ulogu i služe kao velik poticaj i inspiracija mladim naraštajima ukazujući kako sport ima snagu mijenjati njihove živote i društvo na bolje. Iako u proteklo desetljeće bilježimo pozitivne pomake, pred nama je još uvijek dug put. Svjesni kako nam je suradnja s gospodarskim sektorom značajan akcelerator za promjenu percepcije iznimno se radujemo suradnji s tvrtkom Procter & Gamble koja ima snagu, a i volju podržati te pozitivne promjene i graditi inkluzivnije društvo.“, izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Zaštitna lica inicijative „Pobjednici iz dana u dan“ su stolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić, bacač diska Ivan Katanušić i paratriatlonac Antonio Franko.

Veseli nas što ćemo i kroz ovu inicijativu imati priliku poslati poruku djeci i mladima s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom o važnosti uključenja u parasport. Iz svog iskustva mogu posvjedočiti koliko je sport promijenio moj život nabolje i smatram da svatko zaslužuje dobiti svoju ‘sportsku priliku’. Bliže nam se i Paraolimpijske igre u Parizu tako da je podrška P&G-a kao novog partnera HPO-a iznimno vrijedna.“, izjavila je parastolnotenisačica, Anđela Mužinić Vincetić.

Za Paraolimpijske igre se uz Anđelu Mužinić Vincetić pripremaju brojni hrvatski parasportaši, među njima i bacač diska Ivan Katanušić.

„Pripreme za Paraolimpijske igre zapravo nikada službeno ne počinju ili prestaju jer se život vrhunskog parasportaša sastoji od svakodnevnih treninga, priprema i pomicanja granica izdržljivosti. Zahvalio bih se ovim putem svima koji nas podržavaju i vesele se svakom našem uspjehu. Ovo sponzorstvo nas svakako motivira u daljnjem radu i osnažuje u širenju poruke svih benefita koje donosi sport za osobe s invaliditetom.”, poručio je hrvatski paraolimpijac, Ivan Katanušić.

Inicijativa „Pobjednici iz dana u dan“ trajat će od 1. ožujka do 30. travnja 2023. godine, a svi kupci proizvoda tvrtke Procter & Gamble mogu podržati hrvatske parasportaše kupnjom P&G-jevih proizvoda. Kupnjom u Konzumu doprinosimo podršci paraolimpijskoj reprezentaciji na putu u Pariz 2024., kupnjom u dm – drogerie marktu pomažemo razvoj parasporta za djecu s poteškoćama u razvoju, a kupnjom u ostalim trgovinama sudjelujemo u prikupljanju sredstava za podršku sadašnjim i budućim paratriatloncima.

Ambrela komunikacije