NOVA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U AQUATICI

Otvorenje izložbe „Sjećanja“ autora Ivice Lajtnera

28. veljače u 18 sati

u kongresnoj dvorani Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac.

Autor fotografija Ivica Lajtner je većinu svog fotografskog rada realizirao u crno-bijeloj fotografiji i nastoji svaku izložbu ostvariti u toj tehnici. Na ovoj izložbi iskazuje nostalgiju za starim Hrvatskim prirodoslovnim muzejom u kojem je i sam radio 80-ih godina. Izložba nosi naziv Hrvatski prirodoslovni muzej – Sjećanja prikazujući kroz 18 fotografija velikog formata zaustavljeni pogled u fundus i interijer muzeja kakvog smo poznavali od 1867. do potresa u ožujku 2020. godine.

Ivica Lajtner – životopis

Rođen je u Zagrebu 1950. godine. Fotografijom se profesionalno bavi od 1971. godine. Radio je u Večernjem listu, Politici, Jutarnjem listu, Areni, Globusu, Playboyu te je bio  dugogodišnji urednik fotografije u glasilu Ministarstva unutarnjih poslova Halo 92. Objavljivao je fotografije u znanstvenim i stručnim časopisima: Ekološki glasnik, Priroda i Natura Croatica. Njegovi radovi objavljeni su u monografijama: Bit ćete mi svjedoci – Ivan Pavao II. ponovno u Hrvatskoj, Ranjena Crkva u Hrvatskoj i Prirodna baština Hrvatske. Objavio je i tri fotomonografije o Karlovačkoj županiji: Mostovi Karlovačke županije, Utvrde i kurije Karlovačke županije i Crkve Karlovačke županije. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a) te Hrvatskog novinarskog društva. Do sada je imao trideset samostalnih i devet skupnih izložbi fotografija u zemlji i inozemstvu.

Izložbu će uz autora, otvoriti ravnateljica Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu gđa Tatjana Vlahović i ravnateljica Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac gđa Margarita Maruškić Kulaš uz predstavnika Grada Karlovca.

Izložbu mogu razgledati svi posjetitelji Aquatike do 30. užujka 2023. u sklopu razgleda akvarija.

Izvor teksta: Ivica Lajtner/HPM

Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC