PREMIJERA AUTORSKE PREDSTAVE KARLA HUBAKA U ZPC

Sinoć je u Zagrebačkom plesnom centru održana premijera predstave “Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema.” autora Karla Hubaka, koji na svoj individualan suptilni način isprepliće koncert klasične glazbe, suvremeni ples i stand-up, te tako na zagrebačku scenu donosi neobično svježu i originalnu predstavu.

Oduševljena publika dugotrajnim je aplauzom ispratila Karla i Tessu, a premijeri ove nesvakidašnje predstave prisustvovala su i brojna poznata imena zagrebačke kulturne scene: Ozren Grabarić, Gracija Filipović, Jerko Marčić, Dijana Vidušin, Loredana Bahorić, Mara Bratoš..

Nakon povratka iz Rusije, gdje je u St. Petersburgu studirao dirigiranje i režiju, te debitirao kao operni dirigent, ovo mu je prva autorska predstava u Zagrebu.

Uz autora za klavirom i mikrofonom, u predstavi pleše mlada plesačica Tessa Ljubić, koja je predstavu i koreografirala. Odgovarajući na ideje romana Lava Tolstoja, autor iz vlastite suvremene perspektive u predstavi na vrlo duhovit i neposredan, nepretenciozan način traži korijen vječnog muško-ženskog konflikta, te se u pravoj tolstojevskoj maniri pored suočavanja s vlastitim samoobmanama i usamljenošću, obračunava i sa svagdašnjim šovinizmom. Autor je i klasično obrazovani pijanist, te uživo izvodi virtuozne klavirske komade Sergeja Rahmanjinova.

Reprize predstave očekuju nas u svibnju.

PR

Fotografije: John Pavlish