Hrvatski savez slijepih, demanti

Na danas održanoj konferenciji za medije zaposlenici Hrvatskog saveza slijepih javno su osudili nedavne medijske napise o mobbingu u njihovoj organizaciji o kojima u zadnje vrijeme medijske kuće dobivaju anonimna pisma.

Predsjednik Vojin Perić zajedno s izvršnom direktoricom Hrvatskog saveza slijepih, i ostalim zaposlenicima održao je danas, u ponedjeljak 15. ožujka, u prostorijama kazališta Vidra konferenciju za medije.

Hrvatski savez slijepih je nacionalna udruga koja djeluje već 75 godina a broji 27 članica lokalnih, županijskih odnosno gradskih udruga slijepih koje svojim područjem djelovanja obuhvaćaju cijeli teritorij Republike Hrvatske a svojim djelovanjem rade u interesu slijepih osoba Republike Hrvatske.

U javnom obraćanju Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić kazao je da se Savez nazali na meti anonimnih pisama i da su ista prijavljena nadležnoj policiji.

Ja kao predsjednik nikada nisam dobio niti jednu žalbu zaposlenika. Jamčim da ovdje nema mobbinga i jamčim za urednost poslovanja, jer su inspirirane anonimnim dojavama dolazile ovdje inspekcije i pokušavale utvrditi o čemu se radi.“

Izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih Andreja Veljača kazala je „mislim da radimo odlučno, transparentno, zakonito i za dobrobit onih zbog kojih postojimo a to su slijepi Hrvatske. Hrvatski savez slijepih je tijekom 2020. godine proveo 23 projekata, od toga 7 europskih. U doba pandemije i u doba potresa, u doba vrlo teške i izazovne situacije u kojoj smo se snašli, bili smo tu svaki dan za naše ljude koji su vrlo izložena skupina.“

Nedavna anonimna pisma, koja su pisana u ime zaposlenika Hrvatskog saveza slijepih, prijavljena su i nadležnoj policiji, a odgovor na ta pitanja najbolje mogu dati sami zaposlenici koji su i za potrebe ove konferencije za medije napisali i potpisali pismo u kojem oštro osuđuju nedavne napise i anonimna pisma.

Predstavnica zaposlenika Hrvatskog saveza slijepih Vinka Hrgovčić Cvetko pročitala je demanti u ime zaposlenika, koji se nalazi priložen ovom priopćenju.

Ovime izričito navodimo da nitko od trenutnih djelatnika Hrvatskog saveza slijepih nije autor anonimnih pisama niti je ikoga ovlastio da u naše ime na bilo koji način zastupa naše interese“, naglasila je gđa. Cvetko u svom obraćanju.

Abeceda komunikacije