Krenula je velika nacionalna kampanja Saveza izviđača Hrvatske „HAPPYCENTAR – igračke nove za mirnije snove“

HAPPYCENTAR je platforma za prikupljanje novih igračaka koje će izviđači osobno donijeti djeci iz potresom pogođenih područja.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je veliku nacionalnu kampanju naziva „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, tvrtke i druge organizacije, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.  Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Do sada je organizirano više od 30 lokalnih HAPPYCENTARA u 20 gradova širom Hrvatske, a u narednim danima u kampanju će se kao HAPPYCENTRI uključiti i dodatne organizacije.

Lokacije i radna vremena HAPPYCENTARA u koje se mogu donijeti nove igračke, kao i sve druge informacije o uključivanju u kampanju, mogu se pronaći na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.

Svaka organizacija može i sama postati HAPPYCENTAR. U svojim prostorima može organizirati mjesto za prikupljanje novih igračaka i druge opreme te pozvati svoje kolegice i kolege, korisnike, partnere i sve druge zainteresirane da se uključe donacijama. Informacije o uključivanju mogu se dobiti putem e-maila happycentar@scouts.hr.

Ovo nije prvi angažman izviđača u pomoći potresom pogođenim područjima i stanovništvu jer su brojni izviđači i izviđačke udruge sudjelovali u akcijama pomoći na terenu te u prikupljanju hrane, potrepština, odjeće i obuće, građevinskog materijala te drugih stvari nužnih za građane u tim trenutcima.

Volonteri Saveza izviđača Hrvatske od prvoga dana potresa aktivno sudjeluju u brojnim zadacima u sklopu izviđačke pričuvne postrojbe civilne zaštite. U posljednjih 40 dana naši su volonteri na terenu odradili više od 6,000 volonterskih sati. Kao najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj, sada ovu kampanju posvećujemo upravo djeci iz potresom pogođenih područja, a ovim putem pozivamo i sve ostale građane da nam se pridruže kako bi novim igračkama pomogli vratiti osmjeh na lica brojnih mališana.“ – izjavio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje HAPPYCENTAR i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske